ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Χίο: Μέσα στο χωριό Κατάβαση οι φλόγες - Εκκενώνονται τα σπίτια

Φωτιά Χίος
politischios.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στην πυροσβεστική το πρωί της Πέμπτης μετά από φωτιά στη Χίο

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής προκάλεσε η ενημέρωση για φωτιά στη Χίο.

Η φωτιά σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί στο χωριό Κατάβαση στα βορειοδυτικά του νησιού.

Το αρνητικό είναι πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το politischios.gr η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στο χωριό όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Όπως μεταδίδει το astraparis.gr η πυρκαγιά βρίσκεται μέσα στο χωριό καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε κενούς χώρους, ενώ είναι πολύ πιθανόν να έχουν καεί και κτίσματα, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές, λόγω των πυκνών καπνών που υπάρχουν σε όλη την περιοχή.

Πάνω από το χωριό επιχειρεί ελικόπτερο της πυροσβεστικής ενώ προς την Χίο πετάνε τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα ενώ σε όλη την περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

To ελικόπτερο της Πυροσβεστικής κάνει ρίψεις νερού στη Χίο

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί βόρειοι άνεμοι, που κατευθύνουν την φωτιά προς την πλευρά της Σιδηρούντας, ωστόσο λόγω της πυκνής βλάστησης σε όλη την περιοχή η φωτιά μετακινείται σιγά σιγά και προς το διπλανό χωριό Διευχά, οι κάτοικοι του οποίου έχουν ήδη ετοιμασθεί για το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ως αιτία της φωτιάς που ξέσπασε εξετάζεται κάποια βλάβη στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραφήνα: Τουλάχιστον 14 τα θετικά κρούσματα κορονοϊού από το πλοίο που ήρθε από την Ίο