ΕΛΛΑΔΑ

Ίος: Πάνω από 1.400 παιδιά μετά τις Πανελλήνιες – Τα κρούσματα και η καραντίνα

Ίος: Πάνω από 1.400 παιδιά μετά τις Πανελλήνιες – Τα κρούσματα και η καραντίνα
InTime

Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ίου, Αλέξανδρος Δελλής, για το κορονοπάρτι που έβαλε σε ανησυχία το νησί και τις υγειονομικές αρχές. Ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων βοήθησε στο να μην υπάρξει τεράστια διασπορά.

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στην Ίο, μετά τη διάγνωση αρκετών θετικών στον κορονοϊό νεαρών που είχαν επισκεφθεί το νησί για διακοπές. Το πάρτι που διοργανώθηκε και τα ύποπτα κρούσματα στο πλοίο της επιστροφής που έφτασε στη Ραφήνα, χτύπησαν τα… καμπανάκια και στο νησί βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έτσι ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω ελέγχους.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Δελλής, το σημαντικό για την Ίο ήταν πως είχε ολοκληρώσει σε ποσοστό άνω του 90% τον εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων κι έτσι απέφυγε την περαιτέρω διασπορά αλλά και την οικονομική ζημιά που θα προκαλούσε ενδεχόμενη επιβολή έκτακτων περιοριστικών μέτρων.

«Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο μετά τις Πανελλήνιες να έρχονται παιδιά για τις πρώτες διακοπές τους στην Ίο. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν στο νησί γύρω στα 1.400 παιδιά, κάποια από τα οποία είχαν ήδη νοσήσει. Είχαν συμπτώματα και διαγνώστηκαν στο κέντρο υγείας, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες και μένουν ακόμα σε καραντίνα 10 παιδιά», είπε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε:

«Έχουμε κάνει μια πάρα πολύ συντονισμένη ενέργεια με το κέντρο υγείας και τον ΕΟΔΥ, κι έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό εμβολιασμού των μόνιμων κατοίκων που είναι πάνω από το 90%. Έχουμε κάνει επιτυχώς τρεις κύκλους εμβολιασμών. Μπορεί να μιλάγαμε και 15 λεπτά στο τηλέφωνο με τον κάθε πολίτη για να τον πείσουμε να εμβολιαστεί, ότι είναι προς όφελός του και προς όφελος του νησιού. Συνεχίζουμε, σήμερα έχουμε 50 προγραμματισμένα ραντεβού, θέλουμε να διατηρήσουμε τον πληθυσμό μας αλλά και τον τουρισμό στο νησί μας ασφαλείς».

Σχετικά με τους εργαζόμενους στο νησί, που μπορεί να μην είναι μόνιμοι κάτοικοι, επεσήμανε: «Οι εργαζόμενοι δεν ήρθαν όλοι μαζί, είναι πιο δύσκολο, δεν γινόταν να καλύψουμε από πριν τον εμβολιασμό. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια να ενημερώσουμε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες γενικά τηρούν τα πρωτόκολλα. Γενικά έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια».

«Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει Rapid Test στο νησί μας, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί και το Κέντρο Υγείας να κάνει PCR», σχολίασε σχετικά ο κ. Δελλής ενώ για τα παιδιά που παραμένουν στο νησί ανέφερε «Η καραντίνα των παιδιών τελειώνει σε λίγες ημέρες. Δεν προβλέπεται φέτος να υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας. Φιλοξενούνται στα δωμάτια που είχαν κλείσει, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο».

Τέλος, για τα νέα μέτρα και τους καθήμενους σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης, ανέφερε: «Υπάρχουν σαφή πρωτόκολλα και στα εστιατόρια και στα κέντρα διασκέδασης, από εκεί και πέρα οφείλει και η αστυνομία να κάνει τους ελέγχους. Μπορούμε να διασκεδάσουμε χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία μας. Σίγουρα τα παιδιά δεν θα μπορούν να κάνουν ότι και πριν από δυο χρόνια, αλλά η πανδημία δεν έχει περάσει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας στο Newsbomb.gr: Εάν η Τουρκία θέλει ατζέντα εφ' όλης της ύλης, δεν θα είμαστε στον διάλογο