ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Θλίψη για τον 43χρονο πυροσβέστη που πέθανε από έμφραγμα – Τι καταγέλλουν οι συνάδελφοί του

Πυροσβεστική Χίος

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Χίο ο θάνατος του 43χρονου πυροσβέστη ο οποίος υπέστη έμφραγμα ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία – Τι καταγγέλλει η η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χίου

Θλίψη και οργή προκαλεί στη Χίο ο θάνατος ενός πυροσβέστη 43 ετών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή περιμένοντας το ασθενοφόρο, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του.

Ο 43χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης, στην Αμανή, που κάηκε τις προηγούμενες ημέρες όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, υπέστη έμφραγμα, και σωριάστηκε στο έδαφος.

Ελλείψει οδηγού στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού ο 43χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, όπως λένε οι συνάδελφοί του, προτού φτάσει άλλο ασθενοφόρο από την πρωτεύουσα του νησιού.

Όπως καταγγέλλεται ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού στη Χίο, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρισκόταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς για να οδηγήσει το όχημα.

Ο άτυχος 43χρονος δεν άντεξε την αναμονή του οχήματος, με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χίου, αφού εκφράζει την θλίψη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος, δεν κρύβει την οργή όλων των πυροσβεστών, γιατί χάθηκε ένας συνάδελφός τους, όταν το ασθενοφόρο που ήταν σε απόσταση αναπνοής, στην Βολισσό, δεν μπορούσε να κινηθεί επειδή δεν έχει προσληφθεί οδηγός.

Τονίζει ότι «είναι αδιανόητο σε μια δημοτική ενότητα απομακρυσμένη από το νοσοκομείο Χίου, όπως η Αμανή, να υπάρχει ασθενοφόρο εδώ και χρόνια και να μην υπάρχει οδηγός. Είναι αδιανόητο ο συνάδελφος να δέχεται την φροντίδα της αγροτικής γιατρού της Τ.Κ. Βολισσού, καθώς και των συναδέλφων μας και να αναμένουμε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Χίο, ενώ σε απόσταση αναπνοής υπήρχε ασθενοφόρο, αλλά χωρίς οδηγό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή