ΕΛΛΑΔΑ

Σταϊκούρας: Στην Ολομέλεια του ΝΣΚ η παραίτηση για την αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου

Μάριος Μενίδι αποζημίωση
Εξελίξεις για την υπόθεση της απόφαση του Δημοσίου να μην παραιτηθεί από την έφεση κατά της αποζημίωσης στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι
ΙΝΤΙΜΕ

Εξελίξεις για την υπόθεση της απόφαση του Δημοσίου να μην παραιτηθεί από την έφεση κατά της αποζημίωσης στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι

Στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραπέμπει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την υπόθεση της καταβολής αποζημίωσης στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι μετά τη στάση του Δημοσίου να επιμείνει στην έφεσή του κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε θετικά υπέρ της αποζημίωσης των 490.000 ευρώ για την οικογένεια του μικρού αγοριού.

«Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, ο Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα.

Την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του μικρού Μάριου, Θεόδωρος Μαντάς, ζήτησε να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης.

Στον αντίποδα, το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου.

Μετά τη δήλωση Σταϊκούρα ο κ. Μαντάς μιλώντας στο Newsbomb.gr και τη Σοφία Σπίγγου σχολίασε: «Αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης δημιουργεί στην οικογένεια του μικρού Μάριου η άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομικών που κινείται στη σωστή κατεύθυνση και διασφαλίζει αποτελεσματικά τη λειτουργία του κράτους δικαίου».

Η δήλωση Σταϊκούρα για την υπόθεση του μικρού Μάριου

Σχετικά με τη συζητηθείσα, κατ΄ έφεση, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπόθεση της αγωγής των οικείων του άτυχου μαθητή Μάριου –Δημητρίου Σουλούκου, ο οποίος στις 8-6-2017 απώλεσε τη ζωή του στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το ενδιαφέρον του Υπουργού Οικονομικών να περαιωθεί η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και την κοινωνική της διάσταση, εκδηλώθηκε από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επιδίκασε στους οικείους του άτυχου μαθητή συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης.

Το αρμόδιο Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιληφθέν, κατά τις σχετικές διατάξεις, του ζητήματος της αίτησης εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της εκκρεμούς δικαστικής διαφοράς και παραίτησης ή μη από την ασκηθείσα στις 22-06-2020 έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος παραίτησης από αυτή, για λόγους που αφορούν στην ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων νόμου που διέπουν την υπόθεση. Η γνώμη αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεσμεύει τον Υπουργό κατά τρόπο που δεν καταλείπει σε αυτόν την δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά.

Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, ο Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το κράτος δικαίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Ατέλειωτος «Γολγοθάς» για την Μυρτώ: Για αποκατάσταση στη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την επίθεση

Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια - «Χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς»