ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός για τον κορονοϊό: Με 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης την ημέρα «τρέχουν» οι άνω των 60

Εμβολιασμός άνω των 60 ετών
Με αυξημένους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών
INTIME

Με αυξημένους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών

Με αυξημένη «ταχύτητα» προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ για όσους δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ραντεβού πρώτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού είχαν φτάσει τα 60.000 μέχρι το βράδυ της Κυριακής και σε αυτά είχαν προστεθεί περίπου 8.500 μέχρι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εμβολιασμός των άνω των 60 ετών προχωρά με ημερήσιο ρυθμό νέων ραντεβού της τάξης των 11.500.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «πρώτος στόχος είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης για όλους και πρωτίστως σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών. Είναι μάλιστα πολύ θετικό το γεγονός ότι από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας -από την Τρίτη το μεσημέρι μέχρι σήμερα- 59.864 συμπολίτες μας της ηλικιακής αυτής ομάδας έχουν κλείσει το ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση. Πάνω, δηλαδή, από το 1/10 της συγκεκριμένης ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν για 11 μήνες απροστάτευτοι, έσπευσαν, σε μόλις πέντε ημέρες, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή που τους δίνει η επιστήμη. Συνολικά τις τελευταίες 10 μέρες 151.489 πολίτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα των προστίμων στους άνω των 60 ετών λέγοντας ότι «η επιβολή του προστίμου είναι ένα μέσο για την καθολικότητα του εμβολιασμού, δεν είναι αυτοσκοπός. Η ίδια η έννοια της καθολικότητας επιβάλλει την θέσπιση κυρώσεων σε όσους δεν φροντίσουν να κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, μέχρι τις χρονικές προθεσμίες που αποφασίστηκαν. Από την πλευρά μας όμως θα καταβάλλουμε ότι περνάει από το χέρι μας, κάθε δυνατή προσπάθεια, με όλα τα μέσα πειθούς και διευκόλυνσης που διαθέτουμε, έτσι ώστε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, από 60 ετών και πάνω και να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της οποιαδήποτε κύρωσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με τη μετάλλαξη «Όμικρον» τα δύο κρούσματα που έφτασαν στη χώρα μας από την Αφρική

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ

Πύρρος Δήμας: Είναι ζευγάρι με την Αφροδίτη Σκαφίδα