ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας - Τι ψάχνουν οι γιατροί

Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας - Τι ψάχνουν οι γιατροί
Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Pelop.gr

Πάτρα: Οι γιατροί είχαν υποβάλει σε όλες τις εξετάσεις το άτυχο παιδί και δεν εντόπισαν κανένα συγκεκριμένο καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ ούτε ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας είχε δώσει κάποια ένδειξη.

Το θέμα έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και επιστημονικό ενδιαφέρον, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί κάποια πρόοδος στις απορίες για τη μακάβρια συρροή. Τι ήταν αυτό που τελικά προκάλεσε τον θάνατο της μικρής, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της αδελφής της Μαλένας, και ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν με τη μόλις 6 μηνών αδελφή της Ιριδα;

Η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς. Μάλιστα στο Ωνάσειο είχε πραγματοποιηθεί και ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε υποστεί καρδιολογικό πρόβλημα, είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου είχε την φροντίδα όλων των γιατρών και προσωπικά του διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη.

Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα νοσηλεύθηκε και σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας χωρίς και πάλι να αποσαφηνίζεται κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Έγιναν πολλές εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν αρνητικές, και έτσι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ιατρικά ο θάνατός της που επήλθε λίγο αργότερα. Γι’ αυτό και όσοι γιατροί έχουν εξετάσει το παιδί δηλώνουν σήμερα τουλάχιστον απορημένοι και σίγουρα κατάπληκτοι.

Παράλληλα αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Βέβαια από την άλλη πλευρά άλλοι επιστήμονες τόνισαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι αν ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το έδειξε κάποια τυχούσα ανωμαλία. Ωστόσο άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ιριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως τόνισε στην «Π» πως με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Το τρίτο μεγάλο ερωτηματικό που αφορά την Τζωρτζίνα είναι ότι στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής, ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας συνέβη μπροστά στη μητέρα της που όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε φύγει από το πλευρό της προσέχοντάς την κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Οι γιατροί εκφράζουν την απορία τους για τους τρεις θανάτους. Ένα από τα κύρια ζητούμενα είναι τι συνέβη και προκλήθηκε εγκεφαλοπάθεια στη μικρή Τζωρτζίνα. Αν υπήρξε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάτι άλλο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Απαντήσεις σε όλα αυτά ενδέχεται να δώσει το εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει τους ιστούς της 9χρονης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.