ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η οικογένεια των τριών κοριτσιών δέχεται απειλές

πάτρα δικηγόρος απειλές
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
thebest.gr

Πάτρα: Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για τις απειλές που δέχονται. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα καταγγέλλει ότι η μητέρα των παιδιών φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί από κάποιους, σημειώνοντας ότι δέχεται το τελευταίο διάστημα απειλές.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, ο δικηγόρος αναφέρει ότι μια γυναίκα που δεν την γνωρίζει προσωπικά έφτασε στο σημείο να απευθύνει κάλεσμα με στόχο να μαζευτεί κόσμος έξω από το σπίτι της 33χρονης για να την λιντσάρει.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Κόττας, ότι «Μια κυρία καλεί κόσμο να πάει έξω από το σπίτι της οικογένειας, να βρει τη μητέρα και να την λιντσάρει».

Την ίδια ώρα, η μητέρα που παραμένει στην Πάτρα, περιμένει να μάθει πρώτη τις απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών της και από την πρώτη στιγμή τονίζει πως δεν φοβάται το παραμικρό. Μαζί με τον σύζυγό της, παρακολουθεί καθημερινά όλες τις εξελίξεις. Στην τελευταία κοινή τους ανακοίνωση, είχαν αναφερθεί και στη μεταφορά του φακέλου της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι γονείς αναφέρουν: «Επισημαίνουμε ότι το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες. Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί».

Μετά τις αιχμές που άφησε χθες δικαστικός λειτουργός στην Πάτρα για ύποπτες διαρροές, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για να ζητήσει από όλους να δείξουν υπευθυνότητα και να κάνουν υπομονή.

«Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων που πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα να κάνουν την αρχή. Αμέσως μετά αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις οι γιατροί του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Όπως είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», πολλά από τα επεισόδια που παρουσίασαν τα κορίτσια έχουν γίνει τα σαββατοκύριακα και αυτή η πληροφορία έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι των κοριτσιών σημειώθηκαν Σάββατο και Κυριακή. Η Μαλένα, το πρώτο παιδί που πέθανε, «έσβησε» το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019. Η Ίριδα, το 6 μηνών βρέφος, πέθανε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, ενώ η Τζωρτζίνα πέθανε ημέρα Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο που έχει τραβηχτεί στους θαλάμους του νοσοκομείου που είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πώς θα απαντήσει η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών σε αιχμές και δημοσιεύματα