ΕΛΛΑΔΑ

Χαλαρώνουν από σήμερα τα μέτρα στη διασκέδαση - «Κανένας εφησυχασμός» διαμηνύει ο Θάνος Πλεύρης

μέτρα πλεύρης
Σε ισχύ τα νέα μέτρα
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Ποια μέτρα τίθενται από σήμερα σε ισχύ στη διασκέδαση

Χαλαρώνουν από σήμερα Σάββατο τα μέτρα για την πανδημία κατά του κορονοϊού, στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, όπως επίσης και στα γήπεδα.

Ειδικότερα, από σήμερα ισχύουν τα εξής:

-Επιτρέπονται οι όρθιοι στη διασκέδαση

-Αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50%

-Τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Πλεύρης για χαλάρωση μέτρων: Κανένας εφησυχασμός - Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για τη χαλάρωση των μέτρων, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει εφησυχασμός.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «παρατηρείται ήδη μια αποκλιμάκωση της πανδημίας» στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών υπήρχε έντονος προβληματισμός πως αυτό το φαινόμενο θα συνεχίσει να μας απασχολεί για το επόμενο διάστημα ενώ υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο αναζωπύρωσής της προς το τέλος του χρόνου.

Στη συνέχεια, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «Από τον Μάρτιο και μετά, δεδομένου και της βελτίωσης του καιρού, τα πράγματα θα είναι όλο και καλύτερα αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα», αλλά παράλληλα τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε.

Σχετικά με το πλοίο Euroferry Olympia που φλέγεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες σε όσους το είχαν ανάγκη.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει για τις σχολικές εκδρομές

Σημειώνεται ότι από την 1η Μαρτίου επιτρέπεται οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.

Τα άτομα, που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Πιστοποιητικό επαναμόλυνσης μόνο στους διπλά εμβολιασμένους

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό την Πέμπτη, ανακοίνωσε τι θα ισχύσει για το πιστοποιητικό νόσησης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πιστοποιητικό νόσησης, το μέλος της Επιτροπής επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, λέγοντας ότι «Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό επαναμόλυνσης γενικά. Κατανοούμε αυτό που έχει δημιουργηθεί σε όσους έχουν ολοκληρώσει βασικό εμβολιασμό και τη στιγμή που πάει να εκπνεύσει το πιστοποιητικό έχουν νόσηση. Είναι διοικητικό πρόβλημα. Σ' αυτή την ειδική ομάδα θα δοθεί πιστοποιητικό μόλυνσης. Όποιος έχει κάνει και ενισχυτική δόση δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικό νόσησης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης για χαλάρωση μέτρων: Κανένας εφησυχασμός - Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr - Πιστοποιητικό επαναμόλυνσης μόνο στους διπλά εμβολιασμένους