ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τα ερωτήματα για τον θάνατο των τριών παιδιών πληθαίνουν – Νέες αποκαλύψεις

Πάτρα
Παραμένουν πολλά τα ερωτήματα για την υπόθεση στην Πάτρα.
Pixabay

Πάτρα: Η έρευνα αναμένεται να κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς θα αρχίσει νέος κύκλος καταθέσεων από γιατρούς, νοσηλευτές και ιδιώτες.

Τα επόμενα 24ωρα τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να αρχίσουν να συλλέγουν καταθέσεις από αρκετά πρόσωπα, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις αυτές θα είναι περίπου 25 και θα προέρχονται από γιατρούς, νοσηλευτές και ιδιώτες που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Όπως μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η διαδικασία αυτή μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα (21/02), ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες – ίσως και ώρες – οι ιστολογικές εξετάσεις που θα δώσουν αρκετές απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν προκύψει. Για την αστυνομία η υπόθεση είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά και δύσκολη, καθώς όπως υπογραμμίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, αναμένεται να ερευνήσουν κάθε πτυχή έτσι ώστε να φτάσουν στη λύση του «γρίφου».

Αυτό που επισημαίνεται είναι πως η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, αν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας που θα επιταχύνει τις εξελίξεις. Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας, αναμένεται να γίνει πολύ προσεκτική συνεκτίμηση όλων των στοιχείων που υπάρχουν, προτού κινηθούν διαδικασίες.

Πάτρα: «Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τη Μαλένα», λέει ο παππούς της

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του παππού των κοριτσιών στην Αστυνομία για τον θάνατο της Μαλένας.

Ο Δημήτρης Δασκαλάκης, παππούς των τριών κοριτσιών, κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα, δυο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας και τόνισε στους αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων ότι η εγγονή του παρουσίαζε συνεχή βελτίωση αλλά και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν. Η κατάθεσή του έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια.

Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πάτρα υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου την 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα», λέει ο παππούς.

Όπως όλοι όσοι έχουν μιλήσει για τα τραγικό τέλος του παιδιού αλλά όπως προκύπτει και από το Σημείωμα Νοσηλείας και εκείνος τονίζει ότι η νόσος που εμφάνισε δεν ήταν βαριά. «Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέφεραν το παιδί στον ογκολογική μονάδα Ελπίδα για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019 από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν».

Σε ερώτηση αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για τον θάνατο της εγγονής του ο παππούς ήταν ξεκάθαρος. «Όχι, θεωρώ ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης ο οποίος μένει στην Αθήνα και παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της υγείας της μικρής Μαλένας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεσπά η μητέρα των τριών κοριτσιών - «Ψάχνουν ντε και καλά για δολοφόνο»