ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα τρία στάδια της έρευνας του Ανθρωποκτονιών

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα τρία στάδια της έρευνας του Ανθρωποκτονιών
Μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του παιδιού που έφυγε τελευταίο χρονικά από τη ζωή
Pixabay

Σε τρία στάδια κινείται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για το θάνατο των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή αιφνιδίως και από απροσδιόριστα αίτια στην Πάτρα.

Το πρώτο στάδιο είναι να διαλευκανθεί η αιτία θανάτου των παιδιών. Σε αυτό το στάδιο της έρευνας όλα εξαρτώνται από τους ιατροδικαστές. Μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του παιδιού που έφυγε τελευταίο χρονικά από τη ζωή. Το γεγονός ότι η χρονική απόσταση από το τραγικό συμβάν είναι μικρότερη σε σχέση με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει εφαλτήριο για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Και αυτό γιατί αν και έχει διενεργηθεί η νεκροψία - νεκροτομή αναμένονται οι απαντήσεις των τοξικολογικών, οι οποίες όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα για να ολοκληρωθούν.

Το δεύτερο στάδιο των ερευνών αφορά στη συλλογή καταθέσεων από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Οι αστυνομικοί περιμένουν πρώτα να δουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και στη συνέχεια να καλέσουν τους ανθρώπους - «κλειδιά» της υπόθεσης. Και αυτό γιατί θέλουν να τους κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις.

Όταν πάρουν οι αστυνομικοί τα αποτελέσματα, τότε αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, με πρώτους τους ιατροδικαστές και σε δεύτερο χρόνο τους γιατρούς. Στο τέλος θα κληθούν για κατάθεση οι γονείς των παιδιών. Μέχρι τότε οι αστυνομικοί εστιάζουν στη συλλογή δεδομένων ούτως ώστε να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα και να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ.

Στο τρίτο στάδιο της έρευνας (και αφού έχουν ληφθεί τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και οι καταθέσεις) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα απαντηθεί το ερώτημα εάν τελικά ο θάνατος των παιδιών αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια ή όχι. Στη συνέχεια, είτε η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο είτε θα υπάρξουν συλλήψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατερινόπουλος: Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα

Ιατροδικαστής Λέων στο Newsbomb.gr για παιδιά στην Πάτρα: Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια