ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας - Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία

Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας - Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία

Πάτρα: «Η αιτία θανάτου για τη Μαλένα προέκυψε από την ιστολογική εξέταση», λέει η Ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία - νεκροτομή στη μικρή Μαλένα.

Τα τρία αδέρφια στην Πάτρα πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται περίεργη ακόμα και από τους ιατροδικαστές.

Μια νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Μαλένας, του πρώτου εκ των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα. Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία έκανε τη νεκροψία-νεκροτομία της Μαλένας, είπε ότι δεν προέκυψε κάποια αιτία θανάτου και γι’ αυτόν τον λόγο και ζητήθηκε να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα η κα Τσάκωνα μιλώντας στο T-live ανέφερε, «η αιτία θανάτου όταν δεν μπορεί να βρεθεί μακροσκοπικά κάτι, στέλνουμε για ιστολογική και τοξικολογική εξέταση . Αυτό γίνεται για όλες τις νεκροτομές που δεν μπορούμε να βγάλουμε μακροσκοπικά, αιτία θανάτου. Από εκεί και πέρα, φεύγει από εμάς και πάει στα χέρια πιο ειδικών, των παθολογοανατόμων. Η δική μου η δουλειά ήταν να κάνω τη νεκροψία-νεκροτομή στη Μαλένα.

Από τη στιγμή που μακροσκοπικά δεν βγήκε κάποια αιτία θανάτου εστάλησαν για περαιτέρω ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Από εκεί βγήκε και το πόρισμα. Η αίτια θανάτου προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Η τοξικολογική εξέταση δεν έδειξε κάτι. Το πως θα μπορούσε να έχει προκληθεί η ηπατική ανεπάρκεια, δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί να απαντήσουμε.

Αυτό οφείλουν να το απαντήσουν ηπατολόγοι και παιδίατροι. Η δουλειά του ιατροδικαστή είναι να βρει την αιτία θανάτου. Η αιτία θανάτου, στην περίπτωση της Μαλένας προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Ό,τι μου έδωσε ο παθολογοανατόμος, αυτό θα έδινα ως αιτία θανάτου. Δεν γνωρίζω το αν θα συσταθεί εκ νέου Επιτροπή. Είναι κάτι υπό σκέψη και θα το δούμε και τι ακριβώς θα μελετήσουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας - Η μητέρα καθυστέρησε να ενημερώσει τους γιατρούς