Γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια»

Newsbomb

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο του Κορυδαλλού

Ξεπερνούν τα όρια της λογική όσα καταγγέλονται για το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό στο οποίο οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι ζούσαν υπό τρισάθλιες συνθήκες.

Έπειτα από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για ανθρώπους αφυδατωμένους και με ψώρα, νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν άλλοι που δεν ελάμβαναν πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε», καταγγέλει πρώην εργαζόμενη της δομής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και συνεχίζει μιλώντας για τις απάνθρωπες πρακτικές στη μονάδα φροντίδας των ηλικιωμένων: «Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, με τη δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι είναι επιθετικοί. Όταν ένας ψυχιατρικός ασθενής παίρνει ελλιπή αγωγή, προφανώς θα είναι επιθετικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε δε ότι όλα συνέβαιναν κάτω υπό άκρα μυστικότητα για να μη γίνουν αντιληπτά από τους συγγενείς των ηλικιωμένων του γηροκομείου: «Το επισκεπτήριο των συγγενών επιτρεπόταν τις ώρες 17:00-20:00 και η διεύθυνση του γηροκομείου πίεζε το προσωπικό να είναι όλα στην εντέλεια στις 17:00 για να μην αντιληφθούν κάτι όσοι συγγενείς πήγαιναν στον χώρο».

Παράλληλα γείτονας του γηροκομείου δήλωσε τα εξής: «Από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, πριν από πέντε χρόνια, γέμισε σχεδόν αμέσως, αλλά ενώ στην αρχή έρχονταν ασθενοφόρα, μετά άρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες και ο κόσμος απηύδησε. Ποιος τολμούσε να μπει μέσα; Δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να έχει σχέσεις με τους ασθενείς. Χθες στις 14:30 πήραν κάποιον παππού να τον πάνε σε κάποιο γηροκομείο. Όταν βρουν άλλο κρεβάτι θα πάρουν και τους άλλους. Θα κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved