ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Καταγγελία σε βάρος 13χρονου για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ρόδος: Καταγγελία σε βάρος 13χρονου για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από πλευράς μαθητών γυμνασίου στη Ρόδο έδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στις 8 Μαρτίου και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από το σχολείο.

Κατά την ίδια πηγή 13χρονος μαθητής του γυμνασίου φέρεται να είχε σχέση με μια συνομήλικη συμμαθήτριά του, να έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές και να τις έχει μοιράσει σε άλλους μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και καθηγητές. Στην υπόθεση φέρεται, μάλιστα, να έχει εμπλοκή και έτερη μαθήτρια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 13χρονη ενημέρωσε τους γονείς της κι εκείνοι με τη σειρά τους την διεύθυνση του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας και να έχει κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου αυτών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει διοριστεί εξάλλου παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές. Ήδη, ο ένας εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων μαθητών κλήθηκε χθες, Πέμπτη, στην Ασφάλεια και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Hellenic Train από την Ιταλία ήταν στα γραφεία όταν επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας

Ρωσίδα κατάσκοπος: Τo Newsbomb.gr στο Παγκράτι - Στο «μικροσκόπιο» τα ταξίδια της στο εξωτερικό

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες για τη «Mundo Nuevo»