ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφανώς και υπάρχουν συνεργοί - Πάνω από 30 εκτελέσεις τα τελευταία 7 χρόνια

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφανώς και υπάρχουν συνεργοί - Πάνω από 30 εκτελέσεις τα τελευταία 7 χρόνια

Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έφερε και την εξιχνίαση μιας ακόμη δολοφονίας, αυτή του γυμναστή το 2021.

Πάνω από 300 βίντεο έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αστυνομίας για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, «σε αυτά τα εγκλήματα μιλάμε για επαγγελματίες. Προφανώς και οι δράστες προσπαθούν να μην αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους και να μην κάνουν κανένα λάθος. Γι αυτό ακριβώς και διήρκησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η έρευνα της αστυνομίας. Χαρτογράφησαν όλες τις κινήσεις από την προηγούμενη κιόλας μέρα, καθώς κάποια στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις ίδιες κινήσεις ακριβώς πραγματοποίησαν και στους ίδιους χρόνους και την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τις οποίες επανέλαβαν και την επόμενη μέρα όπου δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο».

Σε ερώτηση γιατί δεν αξιοποιήθηκαν εξαρχής και επαρκώς στοιχεία, ευρήματα και υλικό για να φτάσουμε νωρίτερα στην εξιχνίαση, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε ότι υπήρχαν πολλές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στη δικογραφία αυτή που έχει παραδοθεί στην εισαγγελέα.

«Όπως καταλαβαίνετε αυτά πρέπει να ερευνηθούν, όπως και κάποιες πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Αττικής για τις υποθέσεις που χειριζόταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, καθώς όπως καταλαβαίνετε το αντικείμενο της έρευνας φυσικά είναι οι υποθέσεις και οι επαφές που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και μπορεί να οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του. Αυτό όμως καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να αποτυπωθεί στο χαρτί και να δοθούν σωστά στοιχεία στις ανακριτικές αρχές και να μπορέσει να στηριχτεί η κατηγορία για αυτούς τους ανθρώπους», είπε.

Σχετικά με το αν υπάρχει μεγαλύτερο κύκλωμα πίσω από του εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε πως «προφανώς και αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνεργούς στο συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πληροφορίες για το τι επαφές είχε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, καθώς όταν ένας δημοσιογράφος ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα δεν μπορεί να παίρνει πληροφορίες μόνο από την αστυνομία. Προφανώς και κάνει επαφές και με κάποιους ποινικούς. Όμως πρέπει να υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να μπορέσει να κατηγορηθεί ένα άτομο».

Και συμπλήρωσε: «Ακούμε τις τελευταίες ημέρες για διάφορα άτομα που μπορεί να είναι έγκλειστα σε φυλακές, ότι υπήρχαν παλαιότερες συνομιλίες από το 2015. Από το 2015 μέχρι και το 2021 που δολοφονήθηκε υπάρχουν πολλά χρόνια που μεσολαβούν, που ο άνθρωπος αυτός συνέχισε και έκανε ρεπορτάζ που μπορεί να είχε διαφορετικές επαφές από αυτές που φαίνεται να είχε το 2015. Γι' αυτό, είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν οι πληροφορίες που μπορεί να έχουν οι αστυνομικοί στο χαρτί και να φτάσουμε να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο, να υπάρχει κατηγορία για έναν άνθρωπο ότι μπορεί να είναι ηθικός αυτουργός ή ακόμη και εκτελεστής.»

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, τόνισε ότι είναι όντως πολύ δύσκολη η έρευνα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν δημοσιογράφο, ο οποίος έκανε ερευνητική δημοσιογραφία. «Ήταν πολύ διεισδυτικός και με μια πένα πολύ συγκεκριμένη πένα», σημείωσε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν σημειωθεί 30 με 40 δολοφονίες – εκτελέσεις.

«Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες, οι οποίες μόλις δολοφονείται ένας από κάποια ομάδα υπάρχουν αντίποινα από την άλλη ομάδα», εξήγησε η κυρία Δημογλίδου, τονίζοντας ότι η εξιχνίαση στην υπόθεση Καραϊβάζ έφερε και την εξιχνίαση μιας ακόμη δολοφονίας, αυτή του γυμναστή το 2021.

«Μόνη δικαίωση να βρεθεί ο εντολέας» - Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, δύο χρόνια μετά την εκτέλεσή του, καθώς το μόνο που περιμένει πια, όπως λέει, είναι η δικαίωση.

«Όταν τον ρωτούσα πάντα μου έλεγε "μαμά όλα καλά είναι". Εγώ είμαι στη Δράμα, δεν ήξερα τι γίνεται στην Αθήνα. Από μικρό παιδί δεν είχε φόβο μέσα του. Τον θάνατό του έμαθα από την ανιψιά μου. Μετά με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου και μου λέει "μαμά πάει το παιδί μας"», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Αναφερόμενη στο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, η μητέρα του τόνισε πώς αυτά τα δύο χρόνια πέρασαν βασανιστικά. «Αυτές τις τελευταίες εξελίξεις τις περίμενα εδώ και δύο χρόνια, όλα ήρθανε μπροστά μου από την αρχή. Δικαίωση σίγουρα αισθάνομαι για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου, και η δική μας ακόμα» συνέχισε.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο εντολέας και να τον κοιτάξω στα μάτια και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε αυτό, τι τον πείραξε το παιδί μου», προσέθεσε.

Πολύ κοντά στον ηθικό αυτουργό οι Αρχές

Όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και να φτάσουν στη σύλληψη του ηθικού αυτουργού που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κυκλώματα της Greek Mafia για τα οποία ο δημοσιογράφος φέρεται να είχε πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία στα χέρια του τα οποία και θα αποκάλυπτε, πριν εκτελεστεί εν ψυχρώ τον Απρίλιο του 2021.

Ενδεχομένως, αυτό αποτέλεσε κίνητρο ώστε σιωπήσει για πάντα ο Γιώργος Καραϊβάζ όπως εκτιμά και η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του, Ρόη Παυλέα.

Σύμφωνα όσα ανέφερε η δικηγόρος, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και γνώριζε πολλά για τον κόσμο της νύχτας:

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο ''άρχοντας της νύχτας''. Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κυρία Παυλέα μιλώντας στο MEGA.