ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Μιλούν» τηλέφωνα και βίντεο - Πλησιάζει τον ηθικό αυτουργό η ΕΛΑΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Μιλούν» τηλέφωνα και βίντεο - Πλησιάζει τον ηθικό αυτουργό η ΕΛΑΣ

Oι άνθρωποι του τμήματος ανθρωποκτονιών προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αρχές πραγματοποίησαν εξ αρχής την ερευνα αναλύοντας βήμα - βήμα υλικό από διαφορετικές κάμερες. 

Τον ηθικό αυτουργό που πλήρωσε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι Αρχές.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για γνωστό ποινικό αλλά για να καταλήξουν στη σύλληψή του πρέπει να «δέσουν» με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση.

Άλλωστε, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι σκότωσαν τον σύζυγό της είτε γιατί έγραψε κάτι που ενόχλησε είτε γιατί τα στοιχεία που θα έδιναν για κάποιους θα τους οδηγούσαν στη Δικαιοσύνη.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία με τα οποία θα πραγματωθούν ποινικές διώξεις και για τους τρεις ασύλληπτους εμπλεκόμενους της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ ταυτόχρονα οι δύο σελλυφθέντες αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην εκτέλεση.

Μπορεί, βεβαίως, τα δύο χρόνια αυτά έρευνας να φαίνονται πολλά, όπως ανάφερε και η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, όμως, όπως εξήγησε η ίδια «οι άνθρωποι του τμήματος ανθρωποκτονιών προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις αυτών των ανθρώπων». Υπάρχουν περισσότερα από 300 βίντεο, αναλύσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, μαρτυρίες και συσχετισμοί με άλλες υποθέσεις - και όλα βοήθησαν, ώστε να αρχίσουν τα κομμάτια του παζλ να ενώνονται και να παραδοθούν στην εισαγγελέα, η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις για τους δύο αδερφούς, 40 και 48 ετών.

Το χρονικό της έρευνας

Οι αρχές πραγματοποίησαν εξ αρχής την ερευνα αναλύοντας βήμα - βήμα υλικό από διαφορετικές κάμερες. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το πρώτο βίντεο που κατάφεραν να βρουν και να πάρουν ήταν δύο μέρες μετά τη δολοφονία, ενώ λίγο αργότερα πήραν και ένα δεύτερο βίντεο.

Από το σύνολο του οπτικού υλικού οι αρχές κατάφεραν, λοιπόν, να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των εκτελεστών με το σκούτερ αλλά και την παράλληλη κίνηση ενός λευκού βαν - το οποίο ουδέποτε δεν είχε απόσταση από το πρώτο άνω των πέντε δευτερολέπτων.

Το λευκό βαν ήταν το κλειδί για να ξεκλειδώσει η υπόθεση.

Στο σημείο εκτέλεσης φτάνει μόνο το σκούτερ αλλά κατα τη διαφυγή τους φαίνεται να φεύγουν και τα δύο οχήματα μαζί, ώσπου βρίσκουν μία εταιρεία καθαρισμού. Οι αστυνομικοί του τμήματος ανρθωποκτονιών αποφάσισαν να επισκεφτούν την εταρεία παριστάνοντας αστυνομικούς τηςοικονομικής αστυνομίας με απώτερο σκοπό να ελέγξουν τα βιβλία της εταρείας. Κατά τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι την επίμαχη ώρα της δολοφονίας δεν υπάρχουν δουλειές της εταιρίας στον Άλιμο.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές αποκαλύπτουν δύο κινητά τηλέφωνα, λεγόμενα «πακιστανικά». Από αυτά οδηγούνται στον ιδιοκτήτη του καταστήματος που δίνει αυτά τα πακιστανικά τηλέφωνα, ο οποίος συμπτωματικά είναι γνωστός με τα υπόλοιπα τρία άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία αλλά για τα οποία δεν έχει, προς το παρόν, εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσα σε αυτά τα τρία άτομα ο ένας είναι πολύ γνωστός «νονός» της νύχτας που εκτίει μεγάλη ποινή φυλάκισης.

Παρ' όλ' αυτά, σε σχέσει με τους συλληφθέντες δεν έχει ταυτοποιηθεί ο ρόλος τους αλλά μόνο ότι βρίσκοταν εκεί την ώρα της δολοφονίας. Το σίγουρο, δε, είναι ότι πιστοποιείται το γεγονός πως ο 40χρονος έχει κλείσει και άλλο συμβόλαιο θανάτου, και μάλιστα, έξι μήνες μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ και σκοτώνει έναν πυγμάχο (επίσης) άνθρωπο της νύχτας στο Γαλάτσι.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν το πρωί της Τετάρτης να απαντήσουν στις ερωτήσεις του 30ου ανακριτή, την ώρα που κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το κίνητρο

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες έχουν προχωρήσει αρκετά και «δείχνουν» συγκεκριμένα άτομα στην εμπλοκή του αποτρόπαιου εγκλήματος, δυστυχώς, ακόμα το κίνητρο των εκτελεστών δεν είναι ξεκάθαρο, αν και είναι δεδομένο ότι σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

Άλλωστε, και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, ανάφερε πως ο ίδιος «ήταν ερωτευμένος με τη δουλειά του. Δεν μπορούσες να του πεις 'μην το πεις αυτό, μην ασχολείσαι με αυτό'. Τη μαχητικότητά του την είχα αποδεχτεί».

Σχετικές ειδήσεις