ΚΟΣΜΟΣ

Νικόλαος Μπογονικολός: Στην Ολλανδία η βάση των δραστηριοτήτων του - Τα γραφεία και οι διασυνδέσεις

Νικόλαος Μπογονικολός: Στην Ολλανδία η βάση των δραστηριοτήτων του - Τα γραφεία και οι διασυνδέσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Νίκος Μπογονικολός σήμερα τελεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής του στο Μπρούκλιν, καθώς κατηγορείται για συνωμοσία σε βάρος των ΗΠΑ, βοηθώντας την Μόσχα να αναπτύξει οπλισμό νέας γενιάς. 

Στα γραφεία της Aratos Group του Νίκου Μπογονικολού στην Αθήνα, που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ βρέθηκε η κάμερα του MEGA. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας και των δορυφόρων και ενώ θα περίμενε κανείς να αντικρύσει υπερσύγχρονα γραφεία η είκονα είναι εντελώς διαφορετική.

Χαρτιά Α4 πρόχειρα θυροκολλημένα στην είσοδο της πολυκατοικίας ενημέρωναν ότι εδώ βρίσκονται τα γραφεία του ομίλου, ενώ αναγραφόταν και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο κάτω μέρος των χαρτιών.

Ο ιδρυτής της Aratos Group ισχυρίζεται ότι η εταιρεία έχει συνεργασίες με ΝΑΤΟϊκές χώρες αλλά και με τη NASA, μάλιστα σε δημόσιες τοποθετήσεις του διατεινόταν πως ο όμιλος μεγάλωνε και δικτυωνόταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Κάτοικοι της περιοχής πάντως δηλώνουν πως «ζήτημα να βλέπουμε 2-3 άτομα μια - δυο φορές. Είχε να έρθει 6-7 μήνες».

Τον ίδιο τον 60χρονο επιχειρηματία είχαν πάνω από 7 μήνες να τον δουν στα γραφεία της εταιρείας του, την οποία και χαρακτηρίζουν ως βιτρίνα. Μάλιστα λένε στην κάμερα του MEGa ότι το μόνο που έβλεπαν ήταν σημάδια εγκατάλειψης.

Η εταιρεία «φάντασμα»

O Νίκος Μπογονικολός όμως είχε και ακόμα μία εταιρεία, θυγατρική, που δραστηροποιείται στον κλάδο της υγείας και συγκεκριμένα στα rapid test κορονοϊού.

«Από ότι ξέρω από τα κουδούνια. Άρατος έγραφε το κουδούνι. Δεν ξέρω αν έκαναν rapid. Δεν τους είχα δει ποτέ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Εταιρεία «φάντασμα» περιγράφουν κι αυτή οι ένοικοι της πολυκατοικίας με το μόνο που να πιστοποιεί την ύπαρξη της εταιρείας να είναι το κουδούνι, καθώς δεν υπήρχε ούτε ταμπέλα της επιχείρησης.

Τα ερωτηματικά πάντως δεν δημιουργούνται μόνο για την πρόσοψη της εταιρείας, αλλά και για το αόρατο προσωπικό και τα βιογραφικά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 50χρονος συνεργάτης της Aratos Αλβανικής καταγωγής o οποίος στην επαγγελματική του σελίδα δηλώνει στέλεχος της επιχείρησης την τελευταία διετία, ενώ τα προηγούμενα 28 χρόνια ήταν φανοποιός.

Στις επίσημες ιστοσελίδες πάντως η Aratos Group αναφέρει πως έχει δυναμική παρουσία παγκοσμίως με γραφεία και σε Ολλανδία, Βουλγαρία και Ελλάδα και πως αντικείμενο της είναι η τεχνολογία, το διαδίκτυο και οι δορυφόροι…

Ο Νίκος Μπογονικολός πάντως σήμερα τελεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής του στο Μπρούκλιν, καθώς κατηγορείται για συνωμοσία σε βάρος των ΗΠΑ, βοηθώντας την Μόσχα να αναπτύξει οπλισμό νέας γενιάς.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο 60χρονος απασχολεί τις αρχές.

Δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρώτη φορά ήταν το 2015, όταν του είχε επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, παρά ταύτα ο ίδιος φέρεται να ταξίδεψε εκτός Ελλάδας -άγνωστο πώς- και μεταξύ των προορισμών του ήταν και η Ρωσία. Σύμφωνα πάντως με τις αμερικανικές Αρχές, ο Νίκος Μπογονικολός προσλήφθηκε ως πράκτορας προμηθειών για τη Ρωσία το 2017.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή Live News η βάση των δραστηριοτήτων του Έλληνα χαρακτηρισμένου ως «κατασκόπου» βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ φαίνεται πως συνεργαζόταν και με πανεπιστήμια.

Παράλληλα φαίνεται πως είχε ποινικές εκκρεμότητες με τράπεζες, καθώς και υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικούς, ενώ οι αποκαλύψεις για την υπόθεση είναι ραγδαίες.

Σχετικές ειδήσεις:

Νίκος Μπογονικολός: Θρίλερ με τον επιχειρηματία που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Στο Παρίσι συνελήφθη ο επιχειρηματίας από την Πάτρα που κατηγορείται για συνωμοσία με τη Ρωσία