ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Το πόρισμα για το κάγκελο που υποχώρησε και έπεσε ο 13χρονος - «Δέχθηκε μεγάλη ώθηση»

Λαμία: Το πόρισμα για το κάγκελο που υποχώρησε και έπεσε ο 13χρονος - «Δέχθηκε μεγάλη ώθηση»
lamiareport

O δήμος Λαμιέων έβγαλε το πόρισμα για το κάγκελο στο σχολείο που υποχώρησε και έπεσε ο 13χρονος μαθητής 

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα της Λαμίας η πτώση ενός μαθητή στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, στον Αφανό.

Ο 13χρονος μαθητής έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε σχολείο της Λαμίας, όταν υποχώρησε κάγκελο, και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα προκειμένου, καθώς φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του δήμου Λαμιέων, το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχθηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα η σιδερογωνία να στραβώσει στο πάνω μέρος, ενώ αναφέρεται ότι τα κάγκελα δεν παρουσίαζαν κάποια φθορά.

Σε άλλο σημείο το πόρισμα του δήμου Λαμιέων αναφέρει: «από την περίφραξη αποκολλήθηκε το εσωτερικό-κεντρικό πλέγμα ενός τμήματος, που στηρίζεται σε πλαίσιο σιδερογωνιάς. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολο της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση, η οποία όμως δεν καθιστά την μεταλλική κατασκευή αποσαθρωμένη και μη λειτουργική».

Αναλυτικά το πόρισμα του δήμου Λαμιέων για την πτώση του μαθητή

«Σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή, σημειώνουμε τα παρακάτω:

  1. Με εντολή του Δήμαρχου, αμέσως μετά το περιστατικό και για να μην υπάρξει η οποιαδήποτε αλλοίωση των στοιχείων, διετάχθη έρευνα από την Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Εργων του Δήμου, στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το ατύχημα και για την κατάσταση της περίφραξης, σε αυτό το σημείο.
  2. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, εκδόθηκε πόρισμα και με εντολή του Δημάρχου, διαβιβάζεται στην Αστυνομική Αρχή, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος.
  3. Όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται στο εν λόγω πόρισμα :

«[….] Από την περίφραξη αποκολλήθηκε το εσωτερικό-κεντρικό πλέγμα ενός τμήματος, που στηρίζεται σε πλαίσιο σιδερογωνιάς. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολο της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση, η οποία όμως δεν καθιστά την μεταλλική κατασκευή αποσαθρωμένη και μη λειτουργική.

Το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να στραβώσει η σιδερογωνιά στο πάνω μέρος όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες Εικόνες 4 και 5 και να υποχωρήσει.