ΕΛΛΑΔΑ

Μεσιτικό γραφείο εξαπάτησε δικηγόρο – Του απέσπασαν 40.000 ευρώ με πρόφαση την πώληση σπιτιού

Μεσιτικό γραφείο εξαπάτησε δικηγόρο – Του απέσπασαν 40.000 ευρώ με πρόφαση την πώληση σπιτιού

Σπίτι στις Σποράδες αναζητούσε ένας δικηγόρος, ο οποίος εξαπατήθηκε από μεσιτικό γραφείο, το οποίο του απέσπασε.. 40.000 ευρώ.

 

Την εξαπάτησή του από μεσιτικό γραφείο στο οποίο απευθύνθηκε προκειμένου να αποκτήσει σπίτι στις Σποράδες, κατήγγειλε δικηγόρος. Ο ίδιος, αφού απευθύνθηκε στο μεσιτικό γραφείο, επέλεξε το σπίτι που ήθελε και, στη συνέχεια, του ζητήθηκε προκαταβολή 20.000 ευρώ, για να δοθεί στον ιδιοκτήτη και να προχωρήσουν τα συμβόλαια.

Όταν ο δικηγόρος επέλεξε το σπίτι που ήθελε, το μεσιτικό γραφείο του ζήτησε προκαταβολή 20.000 ευρώ για να δοθεί στον ιδιοκτήτη και να προχωρήσουν τα συμβόλαια.

Αντί όμως η 35χρονη υπάλληλος του μεσιτικού να στείλει τα χρήματα στον ιδιοκτήτη, τα έστειλε στον δικό της λογαριασμό και στη συνέχεια απέστειλε στον δικηγόρο πλαστό καταθετήριο, που «αποδείκνυε» ότι επέστρεψε τα 20.000 ευρώ ενώ είχε καταθέσει 2 ευρώ.

Ο δικηγόρος από την πλευρά του, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της υπαλλήλου αλλά και του 72χρονου ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου, στον οποίο είχε δώσει επίσης 20.000 ευρώ, αλλά τα συμβόλαια αγοράς του σπιτιού δεν είχαν κινηθεί.

Από τα 40.000 ευρώ που δόθηκαν συνολικά επιστράφηκαν από τον μεσίτη 20.000 ευρώ, ο οποίος δεν γλίτωσε και την καταδίκη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στην 35χρονη υπάλληλο, ποινή φυλάκισης 24 μηνών και στον 72χρονο μεσίτη, ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Σύμφωνα με το gegonota.news, επίσης ένοχος κρίθηκε και ο 37χρονος, πρώην σύζυγος της υπαλλήλου καθώς εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος στο τραπεζικό της λογαριασμό, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε φυλάκιση 5 μηνών.

Η 35χρονη που κρίθηκε ένοχη για απάτη, πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, στην απολογία της έριξε όλες τις ευθύνες στον μεσίτη.