ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 28χρονη για τις μολότοφ στο ΑΠΘ - Τι υποστήριξε στην απολογία της

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 28χρονη για τις μολότοφ στο ΑΠΘ - Τι υποστήριξε στην απολογία της

Η 28χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Ελεύθερη, με περιοριστικό όρο, αφέθηκε η 28χρονη η οποία συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα καθώς βρέθηκε σακίδιο με επτά αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στη σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο σακίδιο υπήρχε η αστυνομική ταυτότητα της νεαρής, με αποτέλεσμα να καταστεί κατηγορούμενη και να συληφθεί από αστυνομικούς, ενώ έβγαινε από το σπίτι της.

Σε βάρος της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών, ενώ παραπέμβθηκε να απολογηθεί στη 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία της ότι είχε χάσει τις προηγούμενες ημέρες το σακίδιο σε φοιτητικό πάρτι στο πανεπιστήμιο, ενώ κατά πληροφορίες δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο της τσάντας και συγκεκριμένα για τις μολότοφ και δεν αποδέχθηκε την κατοχή τους.

Στο σπίτι της βρέθηκαν αντικείμενα όπως σπρέι πιπεριού, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, πλαστικά δεματικά (tie wrap), σπρέι διαφορετικών χρωμάτων και συσκευασίες φαρμακευτικής πόσιμης γέλης, για τα οποία φέρεται να υποστήριξε ότι επειδή συμμετέχει σε φοιτητικές πορείες, τα κατείχε για λόγους ατομικής προστασίας.

Η 28χρονη με ομόφωνη απόφαση ανακρίτρια και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα απφανθεί για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση και την παραπομπή της σε δίκη.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς την 28χρονη, κατά την απολογία της, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν φοιτητές.