ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες στη ΔΕΘ: Δεν μας ικανοποιούν τα μέτρα Μητσοτάκη

αγρότες, Θεσσαλονίκη
Newsbomb.gr

Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Καθισμένοι γύρω από μια φωτιά για να ζεσταθούν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των 300 τρακτέρ στη νότια πύλη της ΔΕΘ δηλώνουν ότι δεν ειναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Της Φανής Χαρίση

Μάλιστα κάποια στιγμή τα «αίματα άναψαν», όταν την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κάποιοι αγρότες έμπαιναν μέσα στη ΔΕΘ για να επισκεφτούν τα περίπτερα της Agrotica με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Πέλλας, Γιώργο Σιδηρόπουλο, καθώς και άλλους αγροτες να αντιδρούν και να κλείνουν την είσοδο προς τους επισκέπτες. «Εμείς είμαστε εδώ από χτες κι εσείς πάτε βολτα! Κλείστε την πόρτα τωρα», είπε και έκλεισε μόνος του την συρόμενη πόρτα.

Οι αγρότες που έφεραν τα τρακτέρ τους στη ΔΕΘ αυτήν την στιγμή πραγματοποιούν σύσκεψη, προκειμένου να δουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στους δρόμους. Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και δεν θέλουν καμία συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Αυτά τα μέτρα ήταν μόνο για τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Ελλάδα δεν την αγγίζουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή την στιγμή είναι μια κυβέρνηση μόνο για τη Θεσσαλία, όλοι οι άλλοι πονάνε και δεν δίνει λύση στα προβλήματα», δήλωσε στο Newsbomb ο κ. Σιδηρόπουλος, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. «Εδώ θα είμαστε μέχρι την Κυριακή κι από εκεί και πέρα θα αποφασίσει το συντονιστικό το τι θα κανουμε».

Σε ερώτηση αν ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Σιδηρόπουλος δήλωσε ότι ζητούν να δουν μόνο τον πρωθυπουργό.

«Πλέον ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η ηγεσία του υπουργείου έχει γίνει αναξιόπιστη για την αγροτιά. Δεν την εμπιστευονται την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για αυτό ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, να δώσει λύσεις άμεσα στα προβλήματά μας», τόνισε.

Οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι απο την ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς - όπως λένε - το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε στα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών στη Θεσσαλία για τους οποίους «συμπάσχουμε και σταθήκαμε δίπλα τους, όταν έγινε η καταστροφή με τον daniel αλλά για εμάς τους υπόλοιπους δεν είπε τίποτα ουσιαστικό», είπαν. Και πρόσθεσαν: «Εννοείται ότι συμπάσχουμε με τη Θεσσαλία για ό,τι εχει συμβεί αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν δύο παράμετροι, η μία είναι η καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο και η άλλη τα γενικευμένα προβλήματα και με τη νέα ΚΑΠ και όλες οι παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», δήλωσε στο Newsbomb ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου Δερβενίου, Κώστας Χατζηπαραδείσης.