ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακό εισιτήριο: Τι ισχύει για τα ανήλικα παιδιά - Πώς θα ταυτοποιούνται μέσω Gov Wallet

Ψηφιακό εισιτήριο: Τι ισχύει για τα ανήλικα παιδιά - Πώς θα ταυτοποιούνται μέσω Gov Wallet

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την είσοδο των ανήλικων παιδιών στα γήπεδα με ψηφιακό εισιτήριο

Απαντήσεις για την είσοδο στα γήπεδα μέσω του Gov.gr Wallet, όπως προβλέπεται στα νέα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, δίνει με ενημερωτικό του σημείωμα το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο σημείωμα αυτό επεξηγούνται οι διαδικασίες αγοράς και ταυτοποίησης εισιτηρίων, ενώ δίνονται πληροφορίες και για ειδικές περιπτώσεις, όπως π.χ. ανηλίκων ή ατόμων που δεν διαθέτουν κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.

Απαντήσεις δόθηκαν και για την είσοδο των ανήλικων παιδιών στο γήπεδο και πώς θα ταυτοποιούνται από το Gov.

To ανήλικο παιδί μου μπορεί να μπει στο γήπεδο;

Ναι, μπορεί. Κάνετε κανονικά αγορά εισιτηρίου από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων και μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικο, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού του εισιτηρίου.

Εφόσον το ανήλικο τέκνο σας έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να μπει ασυνόδευτο στο γήπεδο υπό την προϋπόθεση ότι έχει προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια taxisnet, και το κινητό του τηλέφωνο είναι εγγεγραμμένο στο ΕΜΕπ - emep.gov.gr.

Πώς ταυτοποιείται το ανήλικο παιδί

Ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο έχετε ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού σας του εισιτηρίου. Με την αποστολή σχετικής ειδοποίησης και αφού αποδεχτείτε τη δήλωση περί συνοδείας μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet , μπορείτε να αποθηκεύσετε το ταυτοποιημένο εισιτήριο για τον ανήλικο στην εφαρμογή.