ΕΛΛΑΔΑ

Ο Υoutuber «Hayate» μιλά μέσα από τη φυλακή: «Κάτι που άρχισε σαν πλάκα, εξελίχθηκε σε χοντράδα»

Ο Υoutuber «Hayate» μιλά μέσα από τη φυλακή: «Κάτι που άρχισε σαν πλάκα, εξελίχθηκε σε χοντράδα»

Απορρίπτει τις κατηγορίες ότι κακοποίησε ΑμεΑ, ο 35χρονος YouTuber, ισχυριζόμενος ότι τα παιδιά κέρδιζαν από τη συμμετοχή τους στα βίντεο. 

Την πίστη πως βαθιά μέσα τους τα θύματά του τον αγαπάνε, εξέφρασε ο Υoutuber «Hayate» που κατηγορείται ότι βίαζε ΑμεΑ σε live μεταδόση μιλώντας στο Star.

Είπε πως μια εβδομάδα πριν συλληφθεί είχε επικοινωνία με τον Red Dragon. Στην επισήμανση του δημοσιογράφου πως έχει μιλήσει μαζί τους και λένε ότι του αξίζει η φυλακή, ο Youtuber ισχυρίστηκε πως δεν είναι εντελώς δικά του λόγια, αλλά ότι καθοδηγούνται. Παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του ήταν εναντίον των πράξεων του.

Προκλητικά, δήλωσε πως όλα αυτά τα παιδιά πήραν χαρά μέσα από τη συναναστροφή μαζί του και έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα πω ότι τον εκμεταλλεύθηκαν.

«Μόνος μου προχώρησα όλοι μου έλεγαν να συνεχίσω τη δουλειά που έκανα. Ήταν κάτι καινούργιο, έκανα αυτό που μου άρεσε. Σίγουρα ξέφυγε η κατάσταση στα βίντεο από ένα σημείο και μετά. Εκ των πραγμάτων, θεωρώ πως είχα σταματήσει πολύ πριν φτάσουμε σε κάποιο ακραίο περιστατικό, για αυτό δεν πυροδοτήθηκε κάποια εξέλιξη τη στιγμή που έκανα όλα αυτά τα live», επεσήμανε ακόμη.

«Και εγώ και όσοι βρισκόμασταν στα live αλλά και όλοι όσοι μας παρακολουθούσαν, έβλεπαν αυτά τα παιδιά, βίωναν αυτά τα παιδιά σε καθημερινή βάση και διαπίστωνα ότι οι συμπεριφορές τους και όλα όσα έκαναν, δεν συνενούσαν στο ότι δεν καταλαβαίνουν», τόνισε εν συνεχεία.

Ο 35χρονος YouTuber Hayate παραμένει στη φυλακή για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο 35χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι τα άτομα, που στα βίντεο φαίνεται να κακοποιούνται, εκτός του ότι έπαιρναν χρήματα για τις «δοκιμασίες», τα βοηθούσε και σε άλλες τους ανάγκες.

Σχετικές ειδήσεις