Εφοριακοί - «μπουμπούκια» στη Χαλκίδα: Ο τιμοκατάλογος, τα σημειωματάρια και οι κυνικοί διάλογοι

Επιχειρηματίες στην περιοχή της Χαλκίδας έπεσαν στα «δίχτυα» του κυκλώματος το οποίο φέρεται να συντόνιζε η διευθύντρια της ΔΟΥ
Εφοριακοί - «μπουμπούκια» στη Χαλκίδα: Ο τιμοκατάλογος, τα σημειωματάρια και οι κυνικοί διάλογοι
2'

Ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για την πολύκροτη υπόθεση με τους εφοριακούς στην Χαλκίδα, οι οποίοι αναμένεται αύριο να απολογηθούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται για το πολυμελές κύκλωμα και εντύπωση προκαλούν λεπτομέρειες, όπως ο...τιμοκατάλογος, τα σημειωματάρια και οι κυνικοί διάλογοι.

Όπως ανέφερε το MEGA , τέσσερα σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις κατάσχεσαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας, όπου αναγράφονται ποσά και ονόματα από το 2020. Υπάρχουν δε περιπτώσεις όπου φέρεται η σπείρα να ζητά 4.000, 5.000 και 10.000 ευρώ, από επιχειρηματίες κατά βάση, προκειμένου να τους διευκολύνουν στις φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν και δεν μπορούσαν να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά προκειμένου να κινηθούν οι επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικός διάλογος

Χαρακτηριστική είναι μια από τις συνομιλίες που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και έχει καταγραφεί. Σε αυτήν, η προϊσταμένη της εφορίας φέρεται να συνομιλεί με τον λογιστή που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Προϊσταμένη: Ο… έχει τράπεζα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Προϊσταμένη: 75.
Λογιστής: Α έχει λεφτουδάκια.
Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Προϊσταμένη: Ναι έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση;

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η επικοινωνία μεταξύ των μελών του κυκλώματος γίνονταν με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση με στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού.

Οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με έχουν γίνει γνωστά οι πέντε εφοριακοί είναι:

-η 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας,

-η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας,

-ο 52χρονος προϊστάμενος του τμήματος ελέγχου,

-ο 54χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων και

-ένας 50χρονος υπάλληλος της εφορίας.

Επίσης συνελήφθησαν ένας 62χρονος γνωστός λογιστής της Χαλκίδας και μια 56χρονη διεκπεραιώτρια. Κατηγορούμενοι στην ίδια δικογραφία είναι ακόμη έξι άτομα, ένας υπάλληλος της ίδιας εφορίας και λογιστές. Δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή