Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη στο Newsbomb: «Υπήρξε συγκάλυψη - Τώρα θα αναδειχθεί η αλήθεια»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη μίλησε στο Newsbomb για «συγκάλυψη από την πρώτη στιγμή» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δίκη θα αποκαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο του πρώην υπουργού
Ο Σήφης Βαλυράκης
Eurokinissi
1'

Με την κατάθεση της Mίνας Βαλυράκη, ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021, ωστόσο το βάρος έπεσε και στις δηλώσεις του συνηγόρου της οικογένειας.

Ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, μιλώντας στο Newsbomb, κατήγγειλε ευθέως ότι «υπήρξε συγκάλυψη από την πρώτη στιγμή», ενώ υπογράμμισε πως η επιμονή των συγγενών ήταν εκείνη που κράτησε την υπόθεση ζωντανή:
«Η οικογένεια έδωσε έναν πραγματικό αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Καταφέραμε να φέρουμε την υπόθεση στο ακροατήριο και όχι στο αρχείο. Πιστεύουμε ότι εδώ θα αναδειχθεί η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Σήφης και η Μίνα Βαλυράκη

Όπως ανέφερε, η διαδικασία δεν θα είναι σύντομη, καθώς αναμένονται καταθέσεις δεκάδων μαρτύρων. «Η δίκη θα κρατήσει σίγουρα δύο με τρεις μήνες, ίσως και περισσότερο. Χθες ακούστηκε μόνο η αρχή της κατάθεσης της κυρίας Βαλυράκη. Προχωράμε αργά, αλλά αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν όλα και να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει «μέχρι τέλους», ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο του 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Η βάρκα του είχε εντοπιστεί ακυβέρνητη, ενώ λίγο αργότερα η σορός του εντοπίστηκε στη θάλασσα, με τις συνθήκες θανάτου του να προκαλούν από τότε έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη

Διαβάστε επίσης