ΕΛΛΑΔΑ

«Σπάει» τη σιωπή του ο πρώτος ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου

«Σπάει» τη σιωπή του ο πρώτος ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου

ο Νίκος Ζήγρας εκφράζει την πρόθεση να απολογηθεί επί της ουσίας την ερχόμενη εβδομάδα

Πρόθυμος να μιλήσει εμφανίζεται ο πρώτος ξάδελφος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τον περασμένο Απρίλιο και έχει ήδη καταθέσει την πρώτη αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε –δια των συνηγόρων του- στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή εκφράζει την πρόθεση να απολογηθεί επί της ουσίας την ερχόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι την πρώτη φορά είχε κάνει χρήση του δικαιώματος σιωπής. «Δεν επιθυμώ στην παρούσα φάση να δώσω εξηγήσεις για την κατηγορία ούτε να απαντήσω σε σχετικές ερωτήσεις σας, καθώς ήταν πολύ ελλιπής ο χρόνος που είχα στη διάθεση μου για να προετοιμαστώ», είχε πει τότε χαρακτηριστικά ενώπιον του ανακριτή λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.

Τρείς και πλέον μήνες μετά την προφυλάκιση του ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος –κατά το κατηγορητήριο- διαχειρίστηκε από το 1997 για λογαριασμό του πρώην υπουργού τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, φέρεται αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του.

Παράλληλα, τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν για λογαριασμό του επίσης προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Γιώργου Σαχπατζίδη οι συνήγοροι υπεράσπισης του.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος αγόρασε από την εταιρία TORCASO ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας αντί 6,3 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εν συνεχεία πούλησε στην Μονή Βατοπεδίου , απολογούμενος είχε αρνηθεί την αποδιδόμενη κατηγορία σε βάρος του ξεκαθαρίζοντας ότι: «Εγώ ανέλαβα ένα επιχειρηματικό ρίσκο. Σε καμία περίπτωση δεν γνώριζα ότι πίσω από την TΟRCASO ενδεχομένως να βρίσκεται ο Ζήγρας ή ο Τσοχατζόπουλος γιατί αν το γνώριζα θα ήμουν ο τελευταίος που θα εμπιστευόταν ο κ. Τσοχατζόπουλος».