ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική απεργία: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στη Σάμο

Πανελλαδική απεργία: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στη Σάμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σάμο με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τραπεζικούς υπαλλήλους, γιατρούς, νοσηλευτές, εμπόρους, οικοδόμους, βιοτέχνες.

Το ραντεβού δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και από εκεί πορεύτηκαν ως το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα κατά των επικείμενων κυβερνητικών μέτρων.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου διαβάστηκαν ομιλίες εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, της γραμματείας του ΠΑΜΕ, των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου Σάμου, του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, των εργαζομένων, με πεντάμηνες συμβάσεις στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και αισιόδοξες σκέψεις».

Ο εμπορικός κόσμος της Σάμου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων. Αμέσως μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την Παιδεία, πήγαν στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω στάση τους και να δρομολογήσουν νέες μορφές αγώνα για το θέμα της μη μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Αποφασίσθηκε, από την Παρασκευή και καθ΄όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, να γίνουν συνελεύσεις των συλλόγων γονέων και να δημιουργηθούν ακόμη και τοπικές επιτροπές στα χωριά, όπου δεν είναι εύκολη η μετακίνηση γονέων, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο όλων των σχολείων, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 το πρωί υλοποιούμε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και καλούμε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Γενικό Λύκειο Σάμου, στο Βαθύ. Καλούμε τον δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για κλείσιμο των σχολείων και κλιμάκωση του αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση από τη συντονιστική επιτροπή για την Παιδεία.