ΕΛΛΑΔΑ

Απογοητευμένοι οι Έλληνες με το πολιτικό σύστημα

Απογοητευμένοι οι Έλληνες με το πολιτικό σύστημα

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους (54,5%) εμφανίζουν έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Μόνο το 6,4% των ερωτηθέντων θέλει να τοποθετηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε υπουργικούς θώκους σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός.

Την απαισιοδοξία του για το 2013 εκφράζει το 64,4%, καθώς σε σχετική ερώτηση απαντά ότι περιμένει να υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις το επόμενο έτος. Περισσότερο απαισιόδοξη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%) και ενώ στο ίδιο αρνητικό κλίμα βρίσκονται τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω (60,1%).

Αυστηρή είναι η αξιολόγηση της κυβέρνησης, καθώς δύο στους τρεις πολίτες αμφισβητούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλες απώλειες για τους ΑΝ.ΕΛ.

1 στους 2 Ελληνες: Πέφτει η κυβέρνηση Σαμαρά, έρχεται ο Τσίπρας!