ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε 35χρονος Έλληνας

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε 35χρονος Έλληνας

Την φρίκη της αστυνομικής βίας γνώρισε από πρώτο χέρι ένας 35χρονος ο οποίος έπρεπε να παρουσιάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής.

Αντιμέτωποι με τον νόμο θα βρεθούν τρεις αστυνομικοί σε βάρος των οποίων διενεργείται έρευνα επειδή έγινε καταγγελία από έναν 35χρονο Έλληνα που υποστηρίζει πως του ασκούσαν σωματική και ψυχική βία, όποτε αυτός παρουσιαζόταν σε τμήμα της Αττικής λόγω περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με τον 35χρονο, ένας 34χρονο Αστυνόμος Β΄ και δύο 42χρονοι Αρχιφύλακες τον υποχρέωσαν να καθυστερήσει την αναχώρησή του από το τμήμα. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τον δέσμευσαν με χειροπέδες και άσκησαν σε βάρος του σωματική βία, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό (3.000) ευρώ, που είχε λάβει με απατηλό τρόπο, από τον έναν Αρχιφύλακα.

Σε μια προσπάθεια να τον αναγκάσουν να επιστρέψει το οφειλόμενο ποσό, κράτησαν το διαβατήριό του. Μετά την καταγγελία του 35χρονου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των ανάλογων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις σχολές μαθητείας

Φωτιά στο δάσος Καναπίτσα στη Σκιάθο