ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιλότος σώθηκε χάρη στη σωστή εκπαίδευσή του (pics&vid)

Ο πιλότος σώθηκε χάρη στη σωστή εκπαίδευσή του (pics&vid)

Aεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας A-7 Corsair κατέπεσε πριν από λίγη ώρα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το το συγκεκριμένο αεροσκάφος κλήθηκε να μετάσχει σε διακλαδική άσκηση για την υποστήριξη τμημάτων του Στρατού Ξηράς στην περιοχή της Νυμφαίας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, και ενώ πετούσε πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος διαπίστωσε μηχανική βλάβη και ενώ τήρησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες τελικά δεν κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο το αεροσκάφος Α7 corsair.

Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, αν υπάρξει βλάβη δηλαδή στον κινητήρα είναι αδύνατο να κρατηθεί στον αέρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν, πάντως, ότι είδαν ένα αλεξίπτωτο λίγη πριν τη συντριβή.

Ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος και το Α7 ακολούθησε καθοδική πορεία και συνετρίβη. Αμέσως σωστικά συνεργεία, της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσαν στην περιοχή, περισυνέλεξαν τον πιλότο και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για προληπτικούς λόγους.

Τα αεροσκάφη αυτά, τον επόμενο μήνα θα αποσυρθούν τελείως από την Αεροπορία καθώς δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτά πια.

Συνομιλία Αβραμόπουλου με τον πιλότο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον πιλότο του Α-7 ο οποίος πραγματοποίησε επιτυχή εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους. Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας για την άμεση και σωστή αντίδρασή του.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.