ΕΛΛΑΔΑ

Αγριεύει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Αγριεύει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

-Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα-Ποιες περιοχές θα πλήξουν περισσότερο τα φαινόμενα

Με άγριες διαθέσεις και άκρως… φθινοπωρινός μας αποχαιρετά ο Σεπτέμβρης, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει ριζικά.

Ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από σήμερα το απόγευμα από τα δυτικά και σταδιακά η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά σε όλη τη χώρα, ενώ βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν όλη την Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, αλλά στα Δωδεκάνησα θα είναι ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά αναμένονται συννεφιά, από το μεσημέρι βροχές, το απόγευμα και το βράδυ βροχές και κατά τόπους δυνατές καταιγίδες. Στην Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου. Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μικρής έντασης και η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 28 με 30 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις, αλλά θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το πρωί ο ουρανός θα είναι καθαρός, το απόγευμα θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα υπάρχει αρχικά ηλιοφάνεια, από το απόγευμα όμως θα ξεκινήσουν σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται το πρωί αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι συννεφιά, τη νύχτα προς την Παρασκευή βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ξεκινήσουν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται έντονα φαινόμενα

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό σε όλη την χώρα!