ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν διανομή φρούτων σε πολύτεκνους στην Ξάνθη(Vid)

Δωρεάν διανομή φρούτων σε πολύτεκνους στην Ξάνθη(Vid)

Πανζουρλισμός επικρατούσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/11) στις αποθήκες της ΕΑΣ Ξάνθης κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ για τη δωρεάν διανομή φρούτων σε οικογένειες δικαιούχων.

Τόσο ο Σύλλογος Πολυτέκνων όσο και ο Σύλλογος Τριτέκνων προχώρησαν στη διάθεση φρούτων, και πιο συγκεκριμένα πορτοκαλιών και ακτινιδίων τα οποία διανέμονταν μέσα σε σακούλες ή τελάρα ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων. Η διανομή ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί ωστόσο αρκετή ώρα νωρίτερα πολίτες προσέρχονταν στις αποθήκες, σχηματίζοντας ουρές και περιμένοντας καρτερικά για να παραλάβουν τη σακούλα με τα φρούτα.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, «είχε προγραμματιστεί διανομή ροδάκινων και χυμών, τα οποία ωστόσο αν και είχα έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς δεν μπόρεσα να φέρω στην Ξάνθη γιατί δεν υπήρχε χώρος να τα αποθηκεύσω». Χαρακτηριστικά σημειώνει πως δεν κατέστη εφικτό να βρεθούν τα κλειδιά της αποθήκης που ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο Πολυτέκνων, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρώτη διανομή και δεκάδες τόνοι φρούτων να μην φτάσουν ποτέ στους δικαιούχους. Στη νέα διανομή ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε μετά από παρέμβαση της Μητρόπολης Ξάνθης και έτσι τα φρούτα έφτασαν στα μέλη των Συλλόγων.

Η διανομή αφορά όσα μέλη είναι εγγεγραμμένα στους Συλλόγους ενώ όπως αναφέρεται θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων