ΕΛΛΑΔΑ

Με συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συλλογικοί φορείς και αντιφασιστικές οργανώσεις διοργανώνουν συλλαλητήριο και πορεία τη Δευτέρα (20/4/2015) το πρωί με κοινό αίτημα την «καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης».

Παράλληλα οι δικηγόροι των θυμάτων της, ζητούν την άμεση διεξαγωγή της δίκης σε καταλληλότερο περιβάλλον, όπως αυτό στο Εφετείο Αθηνών.

Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας (7.30π.μ. – 11.30 π.μ.) ενώ θα υπάρχουν και πούλμαν από τα 20 σημεία των προσυγκεντρώσεων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο γήπεδο της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό, όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου των εκπρόσωπων των φορέων υπό τον συντονισμό του Πέτρου Κωνσταντίνου, εκπροσώπου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Την ανησυχία του για την αντιπαράθεση των «δύο πολιτικών άκρων», η οποία «αναπόφευκτα θα εκδηλωθεί» στην πόλη του Κορυδαλλού, με την συμμετοχή και των όμορων δήμων, εξέφρασε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργος Μακρινός, ζητώντας την αλλαγή του χώρου εκδίκασης με άμεση υπουργική απόφαση.

Ο κ. Μακρινός διευκρίνισε επίσης ότι ο δήμος και ο λαός της πόλης, συμμετέχει με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δεν επιθυμεί στο ελάχιστο την αναβολή της δίκης.

Οι δικηγόροι των θυμάτων από την πλευρά τους καυτηρίασαν την τακτική της ογκώδους δικογραφίας που σχηματίστηκε με αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση της δίκης και την αποφυλάκιση ορισμένων από τους κατηγορούμενος. Εξήραν την αποφασιστική στάση των δυο - τριών δικαστικών του Πειραιά που στοιχειοθέτησαν κι ανέδειξαν την εγκληματική δράση της οργάνωσης, παρά τους «εσωτερικούς εχθρούς που είχαν να αντιμετωπίσουν», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Τέλος εκ μέρους της Πακιστανικής κοινότητας ο Τζαβέτ Ασλάν, σημείωσε ότι με τη δίκη των μελών της οργάνωσης που «εμφανίζεται με πολιτική προβιά θα δικαιωθούν οι χιλιάδες μετανάστες που επί μακρόν υπέμειναν “χωρίς φωνή” την ομαδική βία και θηριωδία αυτών των εγκληματιών».

Σχετικές ειδήσεις