ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Δεν είμαστε νέες προσλήψεις

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Δεν είμαστε νέες προσλήψεις

Στις επικρίσεις για την πρόσληψή τους επιχειρούν να απαντήσουν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση για την πρόσληψή τους υπογράφτηκε την περασμένη Παρασκευή (30/10) και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Κυριακή (1/11).

Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ. Η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Το Συντονιστικό Απολυμένων Καθαριστριών Έργου Υπουργείου Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (3/11) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι «παχυλοί» μισθοί που θα λαμβάνουν, επιστρέφοντας στη δουλειά, είναι της τάξης των 300 ευρώ, καθώς και ότι οι 165 καθαρίστριες που βρίσκουν εκ νέου εργασία δεν είναι καινούργιες προσλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για την σωστή ενημέρωση των πολιτών και την αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα των Καθαριστριών έργου του Υπ. Οικονομικών που επιστρέφουμε στην δουλειά μας με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

1. Δεν είμαστε καινούργιες προσλήψεις. Εκδιωχθήκαμε από την δουλειά μας στο Υπ. Οικονομικών τον Δεκέμβριο του 2012 όπου δουλεύαμε με συμβάσεις έργου για 300 ευρώ το μήνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά από δικαστικές αποφάσεις που μας δικαίωναν, ψήφισε διάταξη νόμου (τον Απρίλιο του 2013) που μας αποκαθιστούσε. Τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και το νόμο οι ίδιοι που τον ψήφισαν, ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΟΤΕ.

2. Είμαστε 165 καθαρίστριες και καθαριστές για τις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών σε όλη την χώρα που δουλεύαμε με συμβάσεις εργασιακής δουλείας.

3. Οι «παχυλοί» μισθοί που θα παίρνουμε τώρα που γυρνάμε στην δουλειά εξακολουθούν να είναι της τάξης των 300 Ευρώ.

4. Δεν «κλέβουμε» την δουλειά κανενός παρά μόνο των ιδιοκτητών των ιδιωτικών συνεργείων, που απασχολούν εργαζόμενους με καθεστώς εργασιακής γαλέρας και καταπατούν οποιαδήποτε εναπομείνασα εργασιακή νομοθεσία.

5. Οι συμβάσεις μας είναι δίμηνες μέχρι 31-12-2015 και το μέλλον μας αβέβαιο.

Η παραπληροφόρηση και ακόμα περισσότερο η εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας που οδηγεί σε κοινωνικό αυτοματισμό, βάζοντας εργαζομένους και άνεργους συμπολίτες μας να καταφέρονται εναντίον μας, είναι το λιγότερο απαράδεκτα. Παλεύουμε με κινητοποιήσεις 3 χρόνια και με σκηνές έξω από το Υπ. Οικονομικών 9 μήνες τώρα.

Καλούμε το σύνολο του ελληνικού λαού να παλέψουμε μαζί, για την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων στην χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις