ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα (16/11) η μετονομασία της «Παναγή Τσαλδάρη» σε «οδό Παύλου Φύσσα»

Τη Δευτέρα (16/11) η μετονομασία της «Παναγή Τσαλδάρη» σε «οδό Παύλου Φύσσα»

Την επίσημη μετονομασία της Οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, σε Οδό Παύλου Φύσσα, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση, ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

«Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά το φασισμό», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και πρόσθεσε ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων».

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανέφερε, επίσης, ότι «είναι η στιγμή που η ιστορία αυτού του δρόμου πρέπει να αποτυπωθεί στο όνομά του. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα την θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο αλλά και την ιστορία της πόλης μας, μιας και όπως λένε οι στίχοι 'ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία'».

Η επίσημη μετονομασία της οδού θα συνοδεύεται με τριήμερο εκδηλώσεων, από σήμερα, προς τιμή του Φύσσα, που δολοφονήθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Σήμερα (13/11) στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», θα πραγματοποιηθεί η βιβλιοπαρουσίαση «Λαμόγια στο Χακί» του Διονύση Ελευθεράτου.

Αύριο, επίσης στις 19.00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία «ΤΟ ΚΥΜΑ» του Ντένις Γκάνσελ.

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή της μετονομασίας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με πολλά συγκροτήματα.

Επίσης στις 19.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αρη Χατζαστεφάνου.

Σχετικές ειδήσεις