ΕΛΛΑΔΑ

Διαταγή της ΕΛΑΣ για περιστατικά βιασμών στις «φαβέλες» της Ειδομένης και του Πειραιά!

Διαταγή της ΕΛΑΣ για περιστατικά βιασμών στις «φαβέλες» της Ειδομένης και του Πειραιά!

Όλο και περισσότερες καταγγελίες, αλλά και πληροφορίες που φτάνουν στην ΕΛΑΣ, θέλουν τις γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους ή με τα παιδιά τους, να πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μετά τη διαπίστωση της Αστυνομίας ότι αυξάνονται τα κρούσματα βίας με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες, η ΕΛΑΣ εξέδωσε διαταγή – σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» - με θέμα την «ετοιμότητα για την προστασία των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων».

Το θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο με δεδομένο, μάλιστα, ότι αρκετές από τις γυναίκες – θύματα, φοβούνται και δεν καταγγέλλουν τις σε βάρος τους επιθέσεις.

Μεταξύ άλλων στη διαταγή της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι:

-Οι αστυνομικοί πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδείξεις οποιασδήποτε εγκληματικής δραστηριότητας, συναρτάται με τη μετανάστευση, όπως η βία κατά των γυναικών.

-Να εξασφαλιστεί η παρουσία ικανού αριθμού γυναικών αστυνομικών κατά τη διάρκεια των συνήθων καθηκόντων της συνοριακής φύλαξης αλλά και κράτησης γυναικών υπό απέλαση.

-Οι γυναίκες δεν πρέπει να εξαναγκάζονται να μιλήσουν για προβλήματα που σχετίζονται με σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ταυτοποίησης.

Σχετικές ειδήσεις