ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον οκτώ οι τραυματίες από τις συμπλοκές μεταναστών στον Πειραιά

Τουλάχιστον οκτώ οι τραυματίες από τις συμπλοκές μεταναστών στον Πειραιά

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τετάρτης (30/03) καθώς συνεπλάκησαν νεαροί Αφγανοί με Σύριους πρόσφυγες.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον οκτώ άτομα, από τον πετροπόλεμου που ξεκίνησε από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1 του λιμανιού.

Στο Τζάνειο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα πάρουν εξιτήριο.

Από τις πέτρες έγινε θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue star 1" με 7 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" από τα Δωδεκάνησα με 1 πρόσφυγα μόνο.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει τα 5.800 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις