ΕΛΛΑΔΑ

Το μισθολόγιο καταργεί τα επιδόματα

Το μισθολόγιο καταργεί τα επιδόματα
Την κατάργηση δεκάδων επιδομάτων και του υφιστάμενου συστήματος αμοιβών στο δημόσιο, προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο...

Την κατάργηση δεκάδων επιδομάτων και του υφιστάμενου συστήματος αμοιβών στο δημόσιο, προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο η κατάρτιση του οποίου βρίσκεται στην τελική ευθεία και η δημοσιοποίησή του αναμένεται στις αρχές Αυγούστου.

Πρόκειται να διατηρηθούν τρία μόνο γενικά επιδόματα (οικογενειακό, σπουδών και θέσης ευθύνης) και θα καταργηθούν όλα τα ειδικά με την αντικατάστασή τους από ένα χρηματικό ποσό, που θα κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων.

Το κίνητρο απόδοσης θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα χορηγείται έπειτα από αξιολόγηση των υπαλλήλων, προκειμένου αυτό να αποτελέσει κίνητρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί κατά 16,5 δισ.ευρώ η μισθολογική δαπάνη τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο όλων των χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Η μείωση αυτή θα επιτευχθεί κυρίως από την αποχώρηση περίπου 150.000 δημόσιων υπαλλήλων.

Εν τω μεταξύ τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Ρέππας στα μέλη του ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άκουσε τις απόψεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ενώ συμφωνήθηκε η καθιέρωση τακτικών θεματικών συναντήσεων.