ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο από την εξουδετέρωση του Κατσίφα - Δεν δίνουν τη σορό οι Αλβανοί

Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο από την εξουδετέρωση του Κατσίφα - Δεν δίνουν τη σορό οι Αλβανοί

Κωνσταντίνος Κατσίφας | αλβανικά ΜΜΕ | Ειδήσεις: Ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, δρομολογεί η αποκάλυψη αλβανικών ΜΜΕ ότι η Εισαγγελία των Τιράνων έχει στην κατοχή της βίντεο από την επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής Αστυνομίας (RENEA), η οποία κατέληξε στο θάνατο του 35χρονου Έλληνα ομογενή, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό Βουλιαράτες - Αρνείται ο Εισαγγελέας Τιράνων την παράδοση της σορού στην οικογένειά του

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σορού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα για να υποβάλλει εγγράφως το αίτημα της μεταφοράς της σορόυ.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά:

Νωρίτερα για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης.

Ο κ. Ναυρίδης δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον κ. Ιωαννιδη ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητά την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος «Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία, είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

Βίντεο από τη στιγμή που ο Κατσίφας πέφτει νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, που επικαλείται αναφορές αλβανικών ΜΜΕ, οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της καταδίωξης του 35χρονου.

Ειδικότερα, το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Report TV μετέδωσε ότι οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής (28/10/2018), έχουν καταγράψει σε βίντεο την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι στο συγκεκριμένο βίντεο, οι Αλβανοί κομάντος καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνείται και ανοίγει πυρ, στρέφοντας το όπλο του στον αέρα, τη στιγμή που τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής της αλβανικής Αστυνομίας.

Κατά το Report TV, πάντα, μετά και την εξέλιξη αυτή, οι κομάντος της RENEA άνοιξαν πυρ εναντίον του 35χρονου Έλληνα.

«Αποποιηθείτε απαιτήσεων και μετά θα σας δώσουμε τη σορό»

Η οικογένεια του Κώστα Κατσίφα, καταγγέλλει παρενόχληση του ομογενή από την αστυνομία, αρκετές ημέρες πριν την τελετή της 28ης Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες.

Η αδελφή του, υποστηρίζει πως τον παρακολουθούσαν και σε αρκετές περιπτώσεις τον είχαν απειλήσει άμεσα και έμμεσα να μην τοποθετήσει σημαίες στο χωριό, ενώ όπως λέει, συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια στην μητέρα του, μετά την δολοφονία. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα, και ενώ η οικογένεια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση θρηνώντας το παιδί της, οι Αλβανοί έφθασαν στο σημείο να εκβιάσουν τους γονείς του για να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο αποποιούνται κάθε απαίτηση από το αλβανικό κράτος, με αντάλλαγμα την επιστροφή της σορού για ενταφιασμό.

Είναι βέβαιο πως οι αρχές στην Αλβανία, φοβούνται ότι η κηδεία του Κώστα Κατσίφα θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου και θα μετατραπεί σε πάνδημη διαμαρτυρία της ελληνικής εθνικής μειονότητας τόσο για τον θάνατο από πυρά της αστυνομίας του ομογενή, αλλά και για τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας, φέρνοντας στην επιφάνεια συσσωρευμένη ένταση εναντίον των αλβανικών Αρχών.

Η σορός Κωνσταντίνου έχει μεταφερθεί -άγνωστο γιατί- από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να προβεί σε πλήρη εξέταση, παρά μόνον να δει από απόσταση και για 5 λεπτά μακροσκοπικά (παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού) το άψυχο σώμα του Κατσίφα.

Ακολούθησαν καταγγελίες για αλλοίωση (ράμματα, πλύσιμο του σώματος) ιατροδικαστικών στοιχείων που θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για την έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τη σορό του Κατσίφα: Στην εισαγγελία Αθηνών η οικογένεια – Εκβιάζουν οι Αλβανοί

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Αλβανοί Τσάμηδες καίνε την ελληνική σημαία! (vid)