ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 13χρονης μαθήτριας

Λαμία: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 13χρονης μαθήτριας

Ανείπωτος πόνος και απέραντη θλίψη στην κηδεία της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, που πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση. Συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην άτυχη Ιωάννα, στον Μητροπολιτικό Ναό στη Λαμία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που ήταν απαρηγόρητοι και στέκονταν πάνω από το λευκό φέρετρο του παιδιού τους

Ο τόσο άδικος χαμός της Ιωάννας έχει βυθίσει στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Λαμίας και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο πρόωρα. Τα ερωτήματα για την τραγωδία παραμένουν αναπάντητα. Γιατί οι γιατροί δύο νοσοκομείων, στη Λαμία και στη Λάρισα δεν κατάφεραν να σώσουν αυτό το παιδί.

Η οικογένεια ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν και οδήγησαν την 14χρονη στον θάνατο.

Η κηδεία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. κ. Νικόλαο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας. Αντί στεφάνων συγκεντρώθηκαν χρήματα που θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η αιτία θανάτου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα διάτρησης του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με τον πατέρα της 13χρονης μαθήτριας μας είπε: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ο πόνος των γονιών της 13χρονης Ιωάννας είναι απερίγραπτος. Δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω.

Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Όπως είναι γνωστό οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Η κηδεία της άτυχης 13χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα υπάρχει κουτί - κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή: tvstar.gr, fonografos.net, lamiareport.gr

Σχετικές ειδήσεις