ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης στο Newsbomb.gr: Το ποτάμι έχει 9 μέτρα βάθος - Επιστρατεύονται δύτες

Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης στο Newsbomb.gr: Το ποτάμι έχει 9 μέτρα βάθος - Επιστρατεύονται δύτες
Δραματικές ώρες για τους αγνοούμενους στην Κρήτη

Σε θρίλερ έχουν εξελιχθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής (17/02), οπότε και προσπάθησαν να διασχίσουν τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό της άτυχης οικογένειας, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα και τις ελπίδες να σβήνουν όσο περνούν οι ώρες.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, κ. Νίκος Λαγουδάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr τονίζοντας πως οι Αρχές κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να βρεθούν οι 4 αγνοούμενοι, με τον ίδιο να μην χάνει την ελπίδα του.

«Όλη τη νύχτα οι έρευνες συνεχίστηκαν με μεγάλες δυνάμεις, παρόλο που δεν βοηθούσε το σκοτάδι για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Με το πρώτο φως της ημέρας, υπήρξε ενίσχυση, τόσο σε ότι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος», σημειώνει ο κ. Λαγουδάκης.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής πρόσθεσε πως η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, με τις έρευνες να εστιάζονται στο ποτάμι. «Ψάχναμε στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορέσαμε να μπούμε γιατί το νερά ήταν ορμητικά και έφταναν το ενάμιση μέτρο ύψος. Σήμερα το πρωί έπεσε κάπως η στάθμη του νερού και επιχειρούν οι δύτες της ΕΜΑΚ. Θα συνεχιστούν οι έρευνες με ακόμα περισσότερες δυνάμεις μέχρι να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε ο Διοικητής.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης, η απόσταση από το σημείο που χάθηκαν οι αγνοούμενοι έως τις εκβολές του ποταμού είναι 16 χιλιόμετρα... όμως αυτό που κάνει δύσκολο το έργο όσων επιχειρούν στο σημείο είναι πως «το ποτάμι φτάνει σε κάποια σημεία τα 9 μέτρα βάθος».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα ελπίδα για τους 4 αγνοούμενους, ο διοικητής της Πυροσβεστικής σημείωσε πως «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και εμείς θα ελπίζουμε μέχρι τελευταίας στιγμής ότι θα βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι», τόνισε ο Διοικητής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ποια είναι η οικογένεια που αγνοείται

Σύμφωνα με τον Ant1, πρόκειται για την 29χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, τον 28χρονο σύζυγό της Κωνσταντίνο Γιαννακάκη, την 20χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και την 58χρονη μητέρα της, Μαρία Χατζηπάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα drone και ένα ελικόπτερο ελικόπτερο Agusta-Bell.

Το χρονικό του θρίλερ

Το Σάββατο (16/02) το ζευγάρι έφυγε από το Λασίθι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μαζί τους προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες.

Κατά την επιστροφή τους όμως εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φαίνεται πως ακολούθησαν λάθος δρόμος, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κοντά στον Γεροπόταμο, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε «φουσκώσει».

Όπως αναφέρει το Cretapost.gr, τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα: «Σώστε μας, πνιγόμαστε»

Ήταν 01:00 τα ξημερώματα όταν η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια: «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» φέρεται να είπε, ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.

Οι Αρχές αμέσως έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή! Σε αυτό το κανάλι πάει το «Τατουάζ» – Τέλος Survivor και Power of Love

Καιρός - Προσοχή! Νέος χιονιάς θα «σκεπάσει» τη χώρα – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις