ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προσοχή! Νέος χιονιάς θα «σκεπάσει» τη χώρα – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός - Προσοχή! Νέος χιονιάς θα «σκεπάσει» τη χώρα – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας
Δείτε στους χάρτες πού και πότε θα «χτυπήσει» ο χιονιάς

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις 23 Φεβρουαρίου – Ψυχρή εισβολή στη χώρα μας – Πού και πότε θα χιονίσει – Οι προγνωστικοί χάρτες «δείχνουν» χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Τα «δόντια» του θα μας δείξει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από τα καιρικά μοντέλα αναμένεται νέα ραγδαία επιδείνωση από τις 23 Φεβρουαρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής που καταφθάνει στην Ελλάδα η κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις.

Η νέα ψυχρή εισβολή θα έχει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά από αυτή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/02), καθώς οι αέριες μάζες που κατεβαίνουν από τη Ρωσία είναι ακόμα πιο ψυχρές.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία θα προκληθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα σήμερα δείχνουν τα καιρικά μοντέλα θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση από τη Δευτέρα με λιακάδες σχεδόν στο σύνολο τη χώρας μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα αρχίσει να επιδεινώνεται λόγω της έναρξης της νέας ψυχρής εισβολής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Και το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο της κορύφωσης της κακοκαιρίας με την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Όπως θα δείτε και στους χάρτες, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της καθόδου των πολικών αερίων μαζών μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ παρ' ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, αξίζει να σημειώσουμε πως και ο Μάρτιος δείχνει να μπαίνει με νέα ψυχρή εισβολή...

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τους χάρτες με την πορεία της ψυχρής εισβολής

Ο καιρός τη Δευτέρα (18/02)

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον δυο) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός .

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος ο καιρός. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή! Σε αυτό το κανάλι πάει το «Τατουάζ» – Τέλος Survivor και Power of Love

Καιρός: Χιονιά Αττικής και ανατολικής Ελλάδας «δείχνει» η νέα ψυχρή εισβολή. Πότε έρχεται! (Photos)

Σχετικές ειδήσεις