ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας
Δείτε στους χάρτες που θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Ήλιο με δόντια την εβδομάδα που έρχεται και στο βάθος χιόνια! - Χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα – Πού και πότε «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας – Δείτε τους σχετικούς χάρτες

Στο «μάτι» νέας ψυχρής εισβολής φαίνεται πως θα μπει για άλλη μία φορά η Ελλάδα καθώς όπως δείχνουν τα πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία νέο βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη χώρα.

Ο καιρός την εβδομάδα που έρχεται και έως περίπου τις 20 Φεβρουαρίου θα θυμίζει περισσότερο Άνοιξη παρά χειμώνα καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου όμως ο καιρός θα υποτροπιάσει καθώς ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα κατέβουν και θα σκεπάσουν τη χώρα με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως αποτυπώνεται στους χάρτες που ακολουθούν το νέο κύμα κακοκαιρίας θα στροβιλιστεί πάνω από τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχεδόν όλα τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα, συμφωνούν πως από τις 23 Φεβρουαρίου μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου ο χειμώνας θα δείξει τις άγριες διαθέσεις του με συνεχείς κατεβασιές πολικών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας σήμερα Κυριακή (17/2). Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο, ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παροδικές νεφώσεις αναπτύσσονται στην Αττική με τον καιρό από το μεσημέρι και μετά να είναι αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με την ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 15 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και μετά το μεσημέρι αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης:

Αναίσχυντος εκβιασμός Ερντογάν: Δε σας δίνουμε τη Χάλκη αν το τζαμί στην Αθήνα δεν έχει μιναρέ

Δημοσκόπηση για Δήμο Αθηναίων: Προβάδισμα Μπακογιάννη με 38,3%

Μυστήριο στη Λαμία! Η περίεργη υπόθεση με την Ελληνίδα με… κόρη από την Αλβανία

Σχετικές ειδήσεις