Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του «Μαρινόπουλου» (vids + pics)

Newsbomb

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή (22/07/2016), έξω από το υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, ενώ παράλληλα τα κλαδικά σωματεία Αττικής Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη παναττική απεργία στα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν άμεση καταβολή όλου του μισθού τους και του επιδόματος αδείας, διασφάλιση όλων των θέσων εργασίας και καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασικές τους σχέσεις.

Η επιτροπή αγώνα καλεί ταυτόχρονα σε ενιαίο συντονισμό και οργάνωση από κοινού για το επόμενο βήμα, ώστε να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και να δοθεί συντονισμένα αγωνιστική απάντηση.

Σημειώνεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο έχει κάνει δεκτές τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής του ομίλου Μαρινόπουλος, θέτοντας, έτσι, σε καθεστώς προστασίας την εταιρία έναντι των πιστωτών της, μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές και διέταξε το πάγωμα κάθε μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Παράλληλα, τα κλαδικά σωματεία Αττικής Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών υπάλληλων Αττικής προκηρύσσουν νέα 24ωρη παναττική απεργία για την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 για τα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες στη Μαρινόπουλος ΑΕ.

Έξω από το υπουργείο ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εταιρίας Μαρινοπουλος βρέθηκαν και απολυμένοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Ledra Hotel αλλά και εργαζόμενοι της εταιρίας Praktiker.

Μετά το τέλος της συνάντησης εκπροσώπων των εργαζομένων στην εταιρία Μαρινόπουλος, η ηγεσία του υπουργείου δεν δεσμεύτηκε στα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα τόνισαν πως «η ηγεσία του υπουργείου αλλά και η εταιρία «αναμασά συνεχώς τη δικαιολογία πως έχει προβλήματα οικονομικά. Οι εργαζόμενοι ξέρουν πως έχουν βάλει “πλάτη” όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε η επιχείρηση να είναι κερδοφόρα, καθώς ξέρουμε πως η εταιρία δραστηριοποιείται και σε άλλους κλάδους που είναι κερδοφόροι και επεκτείνονται».

Όπως είπαν, η ηγεσία του υπουργείου θα καλέσει τους εργαζόμενους για τριμερή συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να δεσμευτεί για κάτι παραπάνω.