Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τα νέα μέτρα στήριξης, οι εκπλήξεις που έρχονται και ο παράγοντας εκλογές

Τα νέα μέτρα στήριξης, οι εκπλήξεις που έρχονται και ο παράγοντας εκλογές
Τα νέα μέτρα στήριξης, οι εκπλήξεις που έρχονται και ο παράγοντας εκλογές
Intimenews

Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, είναι όμως σαφές πως στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και κινούνται ανάλογα.

Δεν θέλω να κανακεύω ιδιαίτερα τη γάτα αλλά οφείλω να της πω ένα μπράβο γιατί πρώτη μας είχε δώσει την είδηση για την επέκταση του fuel pass, του λεγόμενου και fuel pass διακοπών το οποίο και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Η γάτα λοιπόν επανήλθε με ακόμα πιο ευχάριστα νέα καθώς όπως μου λέει τις επόμενες μέρες και μετά από τις σχετικές συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με το οικονομικό του επιτελείο θα ανακοινωθεί και το μέτρο της επιταγής κατά της ακρίβειας.

Δεν ξέρω ακριβώς αν θα είναι αυτή η τελική ονομασία του αλλά όπως φαίνεται ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει βρει τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, τα λεφτά δηλαδή, για να στηριχθούν εκ νέου τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα τα οποία και πλήττονται από την ενεργειακή και όχι μόνο κρίση. Από ότι μαθαίνω τα χρήματα προκύπτουν τόσο από τη δυναμική αύξηση του τουρισμού που καταγράφεται ήδη, από τον ΕΝΦΙΑ αλλά και από τον φόρο εισοδήματος που θα καταβληθεί.

Όσον αφορά το ποσό που θα δοθεί στους πολίτες ακόμα δεν έχει η γάτα σαφή εικόνα αλλά στο Μαξίμου εκτιμούν πως σε συνδυασμό με τα επιδόματα και τα βοηθήματα που ήδη έχουν δοθεί θα δημιουργηθεί ένα πλέγμα ασφάλειας και ανακούφισης στην κοινωνία.

Μαθαίνω επίσης πως στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και την κατάργηση της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης που συνεχίζεται να επιβάλλεται στους εργαζόμενους του δημοσίου αλλά και στους συνταξιούχους. Όπως μου λέει η γάτα αυτό θα κοστίσει περίπου 400 εκατ. ευρώ τα οποία το οικονομικό επιτελείο πιστεύει πως μπορεί να καλύψει χωρίς πρόβλημα.

Βέβαια μαθαίνω πως στο σακούλι με τις εκπλήξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβει και άλλες παροχές τις οποίες και είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει τους επόμενους μήνες, άγνωστο όμως είναι αν τελικά θα βρεθεί και για αυτές ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος. Η γάτα κάπου είχε ακούσει για επαναφορά δώρων και στο δημόσιο αλλά όλα αυτά από ότι καταλαβαίνω είναι ακόμα σε πρόωρο επίπεδο συζητήσεων. Στο κόμμα τώρα τρέχουν να κλείσουν τα ψηφοδέλτια όπου εγώ δεν αναμένω κάποιες μεγάλες εκπλήξεις με εξαίρεση ίσως το επικρατείας.

Εκεί ο Κυριάκος θα θελήσει να δώσει το δικό του στίγμα και να προσδώσει τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η παράταξη, λογικά κλείνοντας το μάτι προς το κέντρο. Σε κάθε περίπτωση όπως μου λένε στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού τίποτα δεν έχει ακόμα κλειδώσει για τις εκλογές καθώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τις αποφάσεις του κάπου εκεί τον Δεκαπενταύγουστο, βλέποντας παράλληλα την εικόνα της χώρας με τις πυρκαγιές και φυσικά αναλύοντας όλες τις δημοσκοπήσεις οι οποίες και θα τρέχουν όλο το καλοκαίρι. Όπως μου έλεγε και στενότατος συνομιλητής του «αν βρει ένα παράθυρο ευκαιρίας μέσα στο φθινόπωρο , δεν σκοπεύει να το χάσει».