ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France για βόμβα (Pic & Vid)

Συναγερμός στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France για βόμβα (Pic & Vid)

Οι επιβάτες της πτήσης 463 της Air France, που είχε απογειωθεί από τον Μαυρίκιο με προορισμό τη Γαλλία, αναγκάσθηκαν να διακόψουν το ταξίδι τους, όταν το πρωί της Κυριακής μια αεροσυνοδός εντόπισε ύποπτη συσκευή που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους.

Η αεροσυνοδός ειδοποίησε τον πιλότο, ο οποίος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μομπάσα.

mauritius

Κενυάτες πυροτεχνουργοί κλήθηκαν να απομακρύνουν τη συσκευή εκτός αεροδρομίου.

Οι 459 επιβάτες του Boeing 777 ανακρίθηκαν από τις τοπικές Αρχές και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, εκτός από δύο επιβάτες που αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι.

Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου, ώρα Γκρίνουιτς).

«Πυροτεχνουργοί από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI (Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών) εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά», δήλωσε ο Μπόινετ.

Σε ανακοίνωσή της η Air France ανέφερε πως για προληπτικούς λόγους όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες.

«Τη φροντίδα τους έχει αναλάβει το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο της Μομπάσα και θα τους παρασχεθεί διαμονή. Έρευνα διεξάγεται από τις αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθεί η πηγή της απειλής», ανέφερε.

Η εταιρία ανέφερε ότι καταβάλλει προσπάθειες για τη μεταφορά των επιβατών και ότι στέλνει άλλο αεροπλάνο στη Μομπάσα για την επιστροφή τους στο Παρίσι.

«Η πτήση Μομπάσα-Παρίσι προγραμματίζεται να φύγει αργά το απόγευμα της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου», ανέφερε.

Η Πολιτική Αεροπορία της Κένυας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως το πρόγραμμα των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Μομπάσα έχει αλλάξει λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης.

Φωτογραφία της υποτιθέμενης βόμβας που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο:

Source: theguardian.com και ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις