ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Γερμανία: Νέες αποκαλύψεις για τον δράστη (pics+vids)

Μακελειό στη Γερμανία: Νέες αποκαλύψεις για τον δράστη (pics+vids)
ap

Γερμανοί και ξένοι πολίτες τα θύματα του ακροδεξιού δράστη

Ο δράστης της επίθεσης του Χανάου, Τομπίας Ρ., αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε για τις δολοφονίες το 2014 από ένα διαδικτυακό κατάστημα, σύμφωνα με το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), το οποίο επικαλείται κύκλους της Ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών Luger. Είναι ο ίδιος τύπος όπλου που χρησιμοποιήθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Ολυμπιακό Εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία επικαλείται το RND ο Τομπίας Ρ. είχε στην κατοχή του δύο ακόμα όπλα, ένα πιστόλι SIG Sauer 9 χιλιοστών και ένα άλλο πιστόλι Walther, επίσης 9 χιλιοστών.

Ο δράστης απέκτησε νόμιμα το πιστόλι SIG Sauer το 2014 μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση στο Χανάου από το ίδιο διαδικτυακό κατάστημα.

Ο Τομπίας Ρ. διέθετε άδεια οπλοκατοχής από το καλοκαίρι του 2013. Η περιφερειακή διοίκηση Μάιν Κίντσιχ της πόλης Γκέλχαουζεν, περίπου 20 χιλιόμετρα από το Χανάου, είχε ελέγξει για τελευταία φορά την καταλληλότητα του δράστη να φέρει όπλα πριν από ένα χρόνο.

Τα θύματα της επίθεσης

Μεταξύ των θυμάτων των ένοπλων επιθέσεων στο Χανάου, όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβάνονται Γερμανοί υπήκοοι και πολίτες ξένης υπηκοότητας, ηλικίας 21 έως 44 ετών, έγινε γνωστό από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Γερμανίας.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στο μακελειό, ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ.

Όπως επισήμανε ο Φρανκ, ο φερόμενος ως δράστης είχε μια «εξαιρετικά ρατσιστική προδιάθεση» και η έρευνα τώρα θα επικεντρωθεί στις επαφές και τα ενδιαφέροντα που είχε, προκειμένου να βρουν περισσότερα στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τι ακριβώς τον οδήγησε στο να διαπράξει την επίθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις.

«Στον λογαριασμό του φερόμενου ως δράστη, είχε αναρτήσει βιντεομηνύματα και ένα είδος μανιφέστου, το οποίο, εκτός των ασαφών σκέψεων και των παράλογων θεωριών συνωμοσίας, έδειχνε ότι είχε βαθιά ρατσιστικές απόψεις», τόνισε ο Πέτερ Φρανκ.

Το ρατσιστικό μανιφέστο του μακελάρη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", ο φερόμενος ως δράστης, είχε αφήσει ένα γράμμα-μανιφέστο και διάφορα βίντεο.

Στο 24ων σελίδων γράμμα, ο Ράθτζεν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι συγκεκριμένοι λαοί πρέπει να καταστραφούν καθώς η απέλασή τους από τη Γερμανία δεν είναι πια εφικτή. Φέρεται επίσης να κάνει λόγο μυστικές οργανώσεις και διάφορες θεωρίες συνομωσίας ενώ πίστευε ότι τον παρακολουθούσαν και τον μελετούσαν.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας, Πέτερ Νόιμαν, «πρόκειται για ένα γράμμα-ομολογία. Θα το αποκαλούσα μανιφέστο. Είναι πολύ μπερδεμένο, πολλές θεωρίες συνομωσίας. Όλα όμως οδηγούν στην ακροδεξιά».

GERMANIA6.jpg
Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος είχε αναρτήσει ένα μανιφέστο στο διαδίκτυο, που περιλάμβανε θεωρίες συνωμοσίας και βαθιά ρατσιστικές απόψεις.ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ζητεί την εξαφάνιση πολλών χωρών στη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία», χρησιμοποιώντας «όρους που παραπέμπουν στην ευγονική, λέγοντας ότι η επιστήμη έχει αποδείξει ότι κάποιες φυλές είναι ανώτερες», έγραψε ο Νόιμαν στο Twitter.

Εξάλλου ο δράστης δηλώνει ότι «παρακολουθείται όλη του τη ζωή από τις μυστικές υπηρεσίες» και περιγράφει τον εαυτό του «κατ’ επιλογή εργένη», ομολογώντας ότι «ποτέ δεν είχε σχέση με γυναίκα», ανέφερε ο Νόιμαν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» - Η συγκίνηση του Παπαδάκη on air (pics)