ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Κλείνει τα χερσαία σύνορά της η Ισπανία - Στους δρόμους ο στρατός

Κορονοϊός: Κλείνει τα χερσαία σύνορά της η Ισπανία - Στους δρόμους ο στρατός

Κορονοϊός47 εκατομμύρια Ισπανών υπό μερική απομόνωση - Κλείνουν τα χερσαία σύνορα με όλη την Ευρώπη, διακόπτεται και η αεροπορική σύνδεση με την Πορτογαλία.

Απόκοσμα ήσυχοι είναι σήμερα οι δρόμοι της Ισπανίας. Την σιωπή αυτή σπάει μόνο η αστυνομία με τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα που συστήνει στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι Ισπανοί περνούν την πρώτη εργάσιμη ημέρα υπό καθεστώς καραντίνας, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Επιπλέον, η Ισπανία θα κλείσει από απόψε τα μεσάνυχτα (01.00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Δείτε την gallery:

Οι αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω «ανωτέρας βίας».

Οι έλεγχοι στα σύνορα θα ξεκινήσουν από απόψε και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Η χώρα κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικού συναγερμού. Ωστόσο αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα.

Για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού και έχει τεθεί σε αποκλεισμό. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν μόνοι από τα σπίτια τους παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για να πάνε να εργασθούν, για να πάνε στο φαρμακείο, για ιατρικούς λόγους ή για να αγοράσουν τρόφιμα.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους είναι υποχρεωτικής εφαρμογής από απόψε», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι όλα τα καταστήματα, εάν δεν αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, θα κλείσουν σε ολόκληρη την χώρα.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης - «Κλεισμένοι όλοι στα σπίτια»

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Σχετικές ειδήσεις