ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η βασίλισσα των Ζουλού – Το αφρικανικό βασίλειο της χλιδής και της απόλυτης φτώχειας

Πέθανε η βασίλισσα των Ζουλού – Το αφρικανικό βασίλειο της χλιδής και της απόλυτης φτώχειας

Ένα μήνα μετά το θάνατο του συζύγου της και την ενθρόνισή της, η βασίλισσα των Ζουλού Μαντφόμπι Ντλαμίνι τρίτη σύζυγος του εκλιπόντος και πιο ισχυρή λόγω «γαλαζοαίματης» καταγωγής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο θάνατός της 65χρονης βασίλισσας σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ήταν ξαφνικός, δεν αναφέρεται ωστόσο επίσημη αιτία θανάτου. Είχε εισαχθεί αιφνίδια στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η Ντλαμίνι είχε αναλάβει καθήκοντα στις 24 Μαρτίου, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά του έθνους των Ζουλού στη Νότια Αφρική.

Ο Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι, ηγέτης της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της αφρικανικής χώρας άφησε το αποτύπωμά του στο βασίλειο των Ζουλού που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νοτιοαφρικανική ιστορία κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Πέθανε στα 72 του χρόνια στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Η 65χρονη βασίλισσα ήταν η τρίτη σύζυγος του και η πιο ισχυρή καθώς ήταν αδερφή του βασιλιά Μσουάτι του 3ου , βασιλιά του Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδης) του μοναδικού απόλυτου μονάρχη της Αφρικής. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί βασιλιάς για το έθνος των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων

«Με μεγάλο σοκ και θλίψη η βασιλική Οικογένεια ανακοινώνει την απροσδόκητη απώλεια της βασίλισσας, της Αυτού Μεγαλειότητος βασίλισσας Σιγουε Μαντφόμπι Ντλαμλινι Ζουλού» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Ζουλού, πρίγκιπας Μανγκοσούτου Μπουτελέζι.

Ποιός θα καθίσει στο θρόνο των Ζουλού

Το βασιλικό ζεύγος των Ζουλού είχε αποκτησει μαζί 8 παιδιά και ο μεγαλύτερος γιός τους ο Πρίγκιπας Μισουζούλου αναμένεται εκτός απροόπτου, να καθίσει στο θρόνο

Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1968 ο Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι είχε οριστεί διάδοχος του σε ηλικία 20 ετών. Ανέβηκε όμως στο θρόνο τρία χρόνια μετά, έχοντας καταφύγει σε ένα νησί του Ατλαντικού, μετά από απειλές θανάτου που είχε δεχθεί τότε.

Ο ίδιος και η μεγάλη του οικογένεια είχαν προκαλέσει πολλές φορές με την πολυτελή τους διαβίωση, την ώρα που μεγάλο μέρος των πολιτών της Νότιας Αφρικής στερείται βασικών αγαθών, όπως είναι το καθαρό πόσιμο νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Με έξι συζύγους, τουλάχιστον 28 παιδιά και πολλά εγγόνια, είχε εγκαταστήσει την κάθε αγαπημένη του σε ξεχωριστό παλάτι ενώ είχε ξοδέψει τεράστια ποσά για να αγοράσει απο...μία Μερσεντές για κάθε μία από αυτές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές