ΚΟΣΜΟΣ

Σκάρλετ Γιόχανσον: Υπερσεξουαλικοποίηση της Black Widow στο Iron Man 2, ήταν «κομμάτι κρέας»

Σκάρλετ Γιόχανσον
AP

Η διάσημη ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «υπερ-σεξουαλικοποίηση» του χαρακτήρα της, Black Widow (Νατάσα Ρομανόφ) στο Iron Man 2.

Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του 2010.

«Βλέπεις τώρα το Iron Man 2 και, ενώ ήταν πολύ διασκεδαστικό και είχε πολλές ωραίες στιγμές, ο χαρακτήρας είναι τόσο σεξουαλικοποιημένος» είπε στο Collider. «Στα αλήθεια μιλάνε για αυτήν σαν να είναι ένα κομμάτι από κάτι, σαν μια κτήση ή ένα πράγμα ή κάτι τέτοιο».

Η Black Widow εξελίχθηκε σε σημαντικό χαρακτήρα του Marvel Cinematic Universe, εμφανιζόμενη σε επτά ταινίες, ενώ έχει πλέον και τη δική της, standalone ταινία.

Μιλώντας για την εξέλιξη του χαρακτήρα της, η ηθοποιός είπε πως στην αρχή την αντιμετώπιζαν ως «έναν πισινό».

«Και ο Τόνι Σταρκ αναφέρεται σε αυτήν ως κάτι τέτοιο σε ένα σημείο. Τι λέει; ‘ Θα ήθελα λίγο’…ναι, και σε ένα σημείο την χαρακτηρίζει κομμάτι κρέας και ίσως τότε αυτό να φαινόταν κομπλιμέντο. Ξέρετε τι εννοώ;».

Όπως είπε, η αυτοεκτίμησή της «πιθανότατα είχε μετρηθεί σε σύγκριση με σχόλια τέτοιου τύπου» (σχετικά με την εμφάνισή της) τότε, μα έκτοτε κατανοεί καλύτερα την αξία της, από τότε που έγινε μητέρα.

«Αποδέχομαι καλύτερα τον εαυτό μου, νομίζω. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση αυτού του είδους υπερ-σεξουαλικοποίησης αυτού του χαρακτήρα» πρόσθεσε.

Η 36χρονη επίσης σημείωσε πως τα πράγματα «αλλάζουν τώρα» για τις νεαρές γυναίκες ηθοποιούς, στον απόηχο του κινήματος #MeToo.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ολόκληρες οι καταθέσεις του πιλότου – Πώς σκότωσε την Καρολάιν και «έστησε» τη ληστεία