Άδεια ράφια: Σημαντικές ελλείψεις στα βρετανικά σουπερμάρκετ

Newsbomb

Ο συνδυασμός Brexit και Covid-19 έχει ως αποτέλεσμα ελλείψεις στα ράφια των σουπερμάρκετ.
AP

Το Brexit και η πανδημία έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις αλυσίδες προμηθευτών – όπως και η έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Τα προβλήματα στις αλυσίδες προμηθευτών που έχουν προκύψει λόγω Brexit και της πανδημίας έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα βρετανικά σουπερμάρκετ και σε άλλες επιχειρήσεις.

Όπως μετέδωσε το AFP, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα με ελλείψεις εδώ και μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο – από μιλκσέικ στα McDonald’s μέχρι μπύρες σε παμπ και στρώματα στα ΙΚΕΑ. Ωστόσο οι ελλείψεις γίνονται πιο έντονα αισθητές από τους καταναλωτές μπροστά σε άδεια ράφια σε σουπερμάρκετ, όταν βρίσκονται ενώπιον ελλείψεων σε νερά, γάλα κ.α.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις αλυσίδες προμηθευτών διεθνώς, μα το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την ΕΕ χειροτερεύει την κατάσταση για τους Βρετανούς καταναλωτές. Τα καταστήματα δυσκολεύονται να κάνουν παραλαβές, καθώς νέοι κανόνες δυσκολεύουν την πρόσληψη πολιτών της ΕΕ, κάτι που με τη σειρά του έχει προκαλέσει μεγάλη έλλειψη οδηγών φορτηγών. Όπως σημειώνεται, πολλοί που έφυγαν από τη Βρετανία και επέστρεψαν στις χώρες τους κατά την πανδημία δεν έχουν επιστρέψει.

Η Co-op, όμιλος συνεργασίας καταστημάτων, ανέφερε πως έχουν επηρεαστεί οι παραλαβές/ παραδόσεις, μα καταβάλλονται προσπάθειες για αναπλήρωση των αποθεμάτων. Επίσης, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 3.000 προσωρινών εργαζομένων.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών φορτηγών, ενώ η αλυσίδα Tesco και ο όμιλος κατεψυγμένων τροφίμων Iceland έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις τα Χριστούγεννα. Επίσης, η Capital Economics προβλέπει ότι οι ελλείψεις αγαθών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσουν για αρκετά ακόμα και μπορεί να ενταθούν περαιτέρω. Επιπλέον, σε αναφορά της Confederation of British Industry, που με τη σειρά της επικαλείται τη Road Haulage Association, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 18 μήνες για να εκπαιδευτούν επαρκείς οδηγοί βαρέων οχημάτων ώστε να καλυφθεί το κενό που έχει προκύψει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σχολική χρονιά μετ' εμποδίων - Κορονοϊός και ακρίβεια φέρνουν ανησυχία

Ράλι Ακρόπολις: Γκαζώνει το «Ράλι των Θεών» - Όσα πρέπει να ξέρετε στο Infographic του Newsbomb.gr

Μαρία Σάκκαρη μετά την πρόκρισή της στους «4» του US Open: Είμαι άφωνη

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved